Kvällsfika?

mjolkkakorJag skrev om Belle & Boo igår, och koncentrerade mig på nostalgin. En text till papperstidningen måste vara en viss längd och ha en viss spänst men i en blogg kan jag ju fläka ut mig lite hur som helst och hit och dit. Därför vill jag också prata lite om vad Belle & Boo äter innan de ska sova.

Att Mandy Sutcliffe vuxit upp i England och sedan utbildat sig i Frankrike kommer knappast som en överraskning för den som läser böckerna. De associationer jag nämnde var ju också just brittiska, och när det kommer till kvällsrutinens ”mjölk och kakor” så kan jag inte låta bli att undra om engelska barn fortfarande äter ett så onyttigt kvällsfika. Någon som vet?

Eva Emmelin
Eva Emmelin skriver regelbundet om barnlitteratur på tidningens kultursida. Hon jobbar som pressekreterare på IM.

Den som snabbt vill få tips på bra böcker kan hitta alla inlägg i kategorin "Lilla bokhyllan rekommenderar" här.

Här hittar du listan över barnböcker med etnisk mångfald.

Ålder: 37 år
Bor: Malmö
Familj: Make samt två barn, födda 2009 och 2011.