En sång som blev en bok som …

Hellsing, L - Hej, sa Petronella - 29686692Lennart Hellsing & Charlotte Ramel

Vi gillar att sjunga hemma, det har jag skrivit om förut. Sonen var precis i rätt ålder när Catarina Kruusval kom med de första peksångböckerna, och förutom det faktum att det är ganska svårt att sjunga och titta och peka på bilder samtidigt så var vi båda väldigt förtjusta. Dottern ännu mer så då hon får sägas vara den musikintresserade av oss tre. Här har vi en finfin sång med finfina illustrationer. Här finns det lite mer att titta på än i Kruusvals, och lite mer sångtext per sida. Tummen upp alltså.

Men ändå kan jag inte låta bli att fundera kring huruvida det är miljöriktigt eller lite tråkigt med denna återvinning. Att det är samma sagor och sånger som upprepas och ges ut i olika former och färger. Vad tycker ni?

Eva Emmelin
Eva Emmelin skriver regelbundet om barnlitteratur på tidningens kultursida. Hon jobbar som pressekreterare på IM.

Den som snabbt vill få tips på bra böcker kan hitta alla inlägg i kategorin "Lilla bokhyllan rekommenderar" här.

Här hittar du listan över barnböcker med etnisk mångfald.

Ålder: 37 år
Bor: Malmö
Familj: Make samt två barn, födda 2009 och 2011.