Andrahandsläsning

boktrave2En av våra andra bloggare tipsar om klädbyten och andrahandsmarknader. Barnkläder är ju ett givet ämne för återanvändning – de små liven är ju inte så små så länge att de hinner slita så mycket på tyget. Böcker i sin tur kan visserligen gås ganska hårt åt – men ofta finns det fantastiska skatter på vindar och i källare. Själv brukar jag smyga in på bokavdelningen på Erikshjälpen i Åkarp då och då, och inventera barnbokhyllan. Där kan man göra riktiga fynd ska ni veta!

Mitt problem är ju dock på andra hållet – att bokhyllorna bågnar därhemma. Därför brukar jag tillämpa ”skicka vidare”-principen. Vi skickar vidare till dagis, till kompisar och då och då till någon okänd som kommer i vår väg. Det finns faktiskt inte så mycket som slår känslan att få höra att en bok som vi ledsnat på – eller aldrig fattat tycke för – blir en favorit hos någon annan.

Snart är det bokrea. När ni har fyllt på i hyllorna kan ni väl skicka vidare? Eller varför inte strunta i rean och ordna ett bokbyte istället? Billigare – och bättre för miljön!

Och när ni nu är inne på miljöfrågor så måste jag tipsa om den här bloggen!

Eva Emmelin
Eva Emmelin skriver regelbundet om barnlitteratur på tidningens kultursida. Hon jobbar som pressekreterare på IM.

Den som snabbt vill få tips på bra böcker kan hitta alla inlägg i kategorin "Lilla bokhyllan rekommenderar" här.

Här hittar du listan över barnböcker med etnisk mångfald.

Ålder: 37 år
Bor: Malmö
Familj: Make samt två barn, födda 2009 och 2011.