Tävling på rim!

Som utlovat kommer här en extratävling som ger den som inte hängt med i julkalendern chans att tävla på självaste julafton. Eller någon dag senare, för den här tävlingen håller jag öppen lite längre. Priset är en barnbok eller två, lite beroende på ålder på vinnaren/vinnarens barn.

Tävlingen går ut på något av det jag gillar bäst med julen: att rimma. Du ska helt enkelt skriva ett julklappsrim. Välj ut din favoritbarnbok (skriv inte vilken det är!) och rimma som om du hade slagit in den och skulle ge bort den i julklapp. Du skriver rimmet i kommentarsfältet, glöm inte att lämna en mejladress du kollar regelbundet om du vinner. Jag är enväldig domare, och mitt val av vinnare kan inte överklagas!

Skulle det vara så att två (eller fler) personer ligger lika i den ordinarie julkalendertävlingen så fungerar denna fråga som utslagsfråga, så ni som tävlat under december – glöm inte att också rimma!

Tävlingen pågår till den 7/1 2013, då också den ordinarie julkalendern avgörs. Hoppas ni klarar att vänta så länge! (Hinner jag kanske jag meddelar vinnare i den ordinarie tidigare, vi får se.)

Och nu, från mig och bloggen:

En riktigt god jul!

Eva Emmelin
Eva Emmelin skriver regelbundet om barnlitteratur på tidningens kultursida. Hon jobbar som pressekreterare på IM.

Den som snabbt vill få tips på bra böcker kan hitta alla inlägg i kategorin "Lilla bokhyllan rekommenderar" här.

Här hittar du listan över barnböcker med etnisk mångfald.

Ålder: 37 år
Bor: Malmö
Familj: Make samt två barn, födda 2009 och 2011.