Små böcker i små paket

Hur knasigt det än känns så får man nog börja inse att julen är i antågande. Jag pysslade ju lite med en kalender till sonen förra året, och nu funderar jag på hur vi ska göra i år. Ska barnen få dela på en eller få varsitt paket varje dag? Och hur ska vi lägga upp prylarna?

Förra året hade jag en pixibok varannan dag och en pusselbit varannan, och så något lite roligare på söndagar. Jag tror det kommer att bli något liknande i år, men kanske lego istället för pussel.

Hade förresten riktigt nostalgifest på temat pixiböcker i helgen när vi var hos svärföräldrarna. De har hur många som helst, och merparten av dem känner jag igen från min egen samling (som tyvärr verkar helt bortkommen). Hade ni någon favorit bland pixiböckerna när ni var små? Jag vet i alla fall vad min kollega Peter kommer att svara.

Eva Emmelin
Eva Emmelin skriver regelbundet om barnlitteratur på tidningens kultursida. Hon jobbar som pressekreterare på IM.

Den som snabbt vill få tips på bra böcker kan hitta alla inlägg i kategorin "Lilla bokhyllan rekommenderar" här.

Här hittar du listan över barnböcker med etnisk mångfald.

Ålder: 37 år
Bor: Malmö
Familj: Make samt två barn, födda 2009 och 2011.