Nalle Puh – sex små pekböcker

Tvååringen fick de här lagom till födelsedagen och har läst dem otaliga gånger sedan dess. Formatet, de fina (original, jag är allergisk mot andra varianter av Nalle Puh) illustrationerna och enkla texterna tilltalar honom. Att det  – som framgår av bilden – går att pussla ihop böckerna är ju dessutom en trevlig bonus.

Böckerna är väldigt enkla, och visst kan jag känna att det är ännu ett försök att krama pengar ur björnen med mycket liten hjärna. Varje bok har en huvudperson, och på så sätt får de små barnen lära känna alla figurerna i A.A Milnes förtrollande värld. Som Puh-fantast hoppas jag naturligtvis att det ska vara den introduktion som får sonen att bli lika förtjust i the real deal!

Texterna rimmar, och består av en kort presentation av bokens huvudperson. Det är knappas Milneklass, men tillräckligt nära för att jag ska stå ut!

Dessa böcker har jag fått som recensionsexemplar från Bonnier Carlsen.

Eva Emmelin
Eva Emmelin skriver regelbundet om barnlitteratur på tidningens kultursida. Hon jobbar som pressekreterare på IM.

Den som snabbt vill få tips på bra böcker kan hitta alla inlägg i kategorin "Lilla bokhyllan rekommenderar" här.

Här hittar du listan över barnböcker med etnisk mångfald.

Ålder: 37 år
Bor: Malmö
Familj: Make samt två barn, födda 2009 och 2011.