Bokhandelsafari

Jobbar i Eslöv idag och passar på att gå en sväng på stan på lunchen. Hittar såklart in på bokhandeln och till min förvåning har de rea på Babblarna-böcker. Min förvåning gäller egentligen inte rean utan att de över huvud taget har de här böckerna, jag har nog aldrig sett dem i handel förut. Två för 150 är dock inte fel, för det är gedigna böcker, lätta att bläddra i (en smart spiralrygg) och dessutom säljs de med ett litet kortspel (tänk Memory).

När jag skrev om Babblarna första gången skrev jag just att de ”vid en första anblick är (–) enkla på gränsen till idioti” och jag misstänker att det är därför som de – vilket bokälskaren bakom kassan berättade – är svårsålda. Känner man inte Babba och kompisarna härifrån ser man nog inte charmen hos de här figurerna! Hon som drev bokhandeln hade faktiskt själv inte varit inne på sidan, men skulle genast utforska den med sin dotter nu när jag tipsat. Kanske kan hon den vägen få hjälp att låta Eslövsborna stifta en ny rolig bekantskap.

Jag köpte i Bobos väska och Var är Babbas saker? och tänker att sjuklingen därhemma får en nu och en i julklapp.

Eva Emmelin
Eva Emmelin skriver regelbundet om barnlitteratur på tidningens kultursida. Hon jobbar som pressekreterare på IM.

Den som snabbt vill få tips på bra böcker kan hitta alla inlägg i kategorin "Lilla bokhyllan rekommenderar" här.

Här hittar du listan över barnböcker med etnisk mångfald.

Ålder: 37 år
Bor: Malmö
Familj: Make samt två barn, födda 2009 och 2011.