Tjohoo!

Jag trodde jag gjort en riktig tabbe. Men ibland får man tydligen en andra chans!

Jag såg den lilla pärlan Mumintrollet går vilse i en bokaffär i Umeå i somras. Just då hade jag köpt så himla många böcker till Lilla bokhyllan, så jag kunde liksom inte med att köpa en till. Jag får den känslan ibland, att jag tycker för mycket om att köpa böcker. Att det är fult. Så, jag köpte den alltså inte.

Och sedan! Vad möts jag av för besked när jag tänkt tillräckligt länge på den där fina fina muminboken? Utgått ur sortimentet? Slut? Va!?! Jag trodde inte det var sant.

Men idag när jag var på Åhléns i ett helt annat ärende tiltades världen tillbaka till normalläge igen. Där fanns den, ett övergivet exemplar som så klart hör hemma i Lilla bokhyllan. Hur kunde jag tänka något annat?

P.S Mejlade förresten förlaget och frågade VARFÖR denna fina bok inte finns att köpa. Fick snabbt svar (Tack!) från Karin Kiesbye: Tyvärr går den inte att trycka till pga flikarna etc. Så nu vet vi!

Eva Emmelin
Eva Emmelin skriver regelbundet om barnlitteratur på tidningens kultursida. Hon jobbar som pressekreterare på IM.

Den som snabbt vill få tips på bra böcker kan hitta alla inlägg i kategorin "Lilla bokhyllan rekommenderar" här.

Här hittar du listan över barnböcker med etnisk mångfald.

Ålder: 37 år
Bor: Malmö
Familj: Make samt två barn, födda 2009 och 2011.