Annons

Annons

Annons

Mittfältet

Fadern, sonen och den hägrande seriesegern

Hur vanligt är det att ett division 5-lag leds av far och son tillsammans? Dessutom med meriter från elitfotbollen: sonen med ett förflutet i Superettan och farsan med ett SM-guld i bagaget. I veckans Mittfältet-podd gästar Christoffer Tapper Holter, spelande tränare i Teckomatorps SK.

Inbäddat innehåll

Christoffer Tapper Holter hade inte hunnit fylla ett år ens 1989 när hans pappa, Göran Holter, tryckte in en boll förbi Jonnie Fedel och såg till att hans IFK Norrköping vann den andra SM-finalen och därefter guldet på Malmö FF:s bekostnad.

Om någon tycker det är jobbigt att föräldrarna kollar på ens matcher så prova att att träna ett lag ihop

I dag är Christoffer spelande tränare i den mellanskånska femmans succélag Teckomatorps SK – och har farsan Göran som assisterande tränare.

Annons

Hur det känns att ha en svensk mästare som pappa och dessutom ha honom hängande över axeln som assisterande tränare – det får vi reda på i veckans avsnitt av Skånska Mittfältet, den mellanskånska fotbollspodden med Mats Klingen och Artur G Bliding.

Annons

– Om någon tycker det är jobbigt att föräldrarna kollar på ens matcher så prova att att träna ett lag ihop, skrattar han.

Christoffer Tapper Holter berättar om sin karriär, om tiden i Landskrona Bois, hur det kändes att vara med på ett hörn i Arianas framgångssaga och om vad som är roligast – att spela, eller att vara tränare.

Mats Klingen och Artur Bliding med veckans gäst i Skånska Mittfältet-podden: Christoffer Tapper Holter.

Bild: Henrik Lindahl

Vi får också veta hur han hamnade i Teckomatorp:

– Det var hundra procent slumpen för att familjen hittade ett hus här. Men det var inte för att varva ner, jag älskar att träna. Men jag hatar att pendla ...

Tapper Holter berättar vidare om varför det går så bra för TSK och om funderingarna kring en eventuell serieseger och i så fall ett avancemang till division 4.

I övrigt bjuder Klingen & Bliding som vanligt på en summering av den gångna helgen i den mellanskånska fotbollen och kikar framåt mot nästa omgång.

De pratar om Eslövs BK:s ketchupeffekt mot Borstahusen i fredags, om första poddgästen Karl Nilssons matchavgörande mål för Stehag mot Västra Karup, om Önneköps serieseger och den bittra kampen om en kvalplats neråt mellan Höörs IS och Hörby FF.

Fakta

Vem vill du se som gäst – tipsa oss!

Är det någon speciell person med anknytning till fotbollen i Mellanskåne som du vill se som gäst i podden? Mejla oss och berätta! Du når oss på mats.klingen@skd.se och artur.bliding@skd.se.

I avsnitt två av Mittfältet nämner vi lagen Eslövs BK, Höörs IS herr och dam, Hörby FF herr och dam, Marieholms IS, Svalövs BK, Teckomatorps SK, Stehags AIF herr och dam, Önneköp och Queens Park Rangers.

Podden Skånska Mittfältet hittar du på Skånskans sajt, Spotify, Apple Podcast och på andra ställen där poddar finns.

Annons

Annons

Extra kul från veckan som gick var förresten att det trillade in ett mejl till redaktionen – från USA.

I förra poddavsnittet pratade Mats Klingen och Artur G Bliding om att den nya podden kanske nu skulle få lyssnare så långt bort som i USA tack vare att gästen Magnus Parentes familj bor där.

I mejlet från Magnus Parentes mamma Cathrine fanns bevis inte bara på att podden strömmas i USA utan även på att man där följer Skånskans direktsändningar från Eslövs BK:s matcher:

Stephen Parente ledde Eslövs BK:s fan club i USA framför Skånskans sändning av EBK-Borstahusen i fredags.

Bild: Privat

”Här kommer bevis -  Stephen Parente (Magnus pappa) som är USAs största EBK supporter ledde som vanligt den amerikanska hejarklacken även under kvällens match mot Borstahusen, men det hördes säkert ända bort till Ekevalla. Trevlig helg önskar vi i Eslövs BK american fan club”

Det skadade säkert inte att Magnus Parente avslutade målkavalkaden med ett riktigt snyggt mål från distans.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan