AnnonsVisit Trelleborg

Därför är sydkusten den perfekta helgdestinationen

Natursköna vyer, oupptäckta pärlor, god mat och en avslappnad atmosfär. På sydkusten finns mycket att utforska, och det är nära nog för en spontan getaway från Malmö och Helsingborg. Oavsett om du planerar en romantisk resa för två, en familjeutflykt eller en rolig helg med kompisgänget, har vi de bästa tipsen för att få ut det mesta av din tid här.

Sydkusten passar familjen såväl som kompisgänget och paret.

Bild: Joakim Lindström

Upptäck alla pärlor på sydkusten på Visit Trelleborg

Vill du komma bort från staden en stund med familjen eller din partner? Eller letar du efter något kul att hitta på med dina vänner? Sydkusten har ett unikt och brett utbud som vi har komponerat till tre skräddarsydda guider för olika äventyr.

Familjeutflykten

Trelleborg och sydkusten bjuder på spännande guldkorn att upptäcka tillsammans. Här finns något för både stora och små.

Vikingaborgen Trelleborgen är ett roligt utflyktsmål för hela familjen.

Bild: Apelöga

– Bo centralt i Trelleborg på Palm Tree Hotel eller Dannegården.

– Besök vikingaborgen Trelleborgen med multimediautställning, café och vikingagård där du lär dig om hur vikingarna levde. Håll utkik efter grodorna i dammarna vid borgen!

– Klättra högst upp i Smygehuks 17 meter höga fyr och beundra den storslagna utsikten.

I Smygehuk kan ni se långt över Östersjön.

Bild: Fredrik Pusa

– Gör en avstickare till Smyge kärr där du möter en spännande värld av paddor, insekter, salamandrar och ovanliga fåglar. En kort promenad bort ligger det arkitektritade vindskyddet Cocoon – en perfekt plats för picknick i alla väder.

– Testa ljusstöpning på Hallongården och ät något gott på deras Halloncafé.

Cykla, vandra eller slappa? Sydkusten bjuder på något för alla

Resa med vännerna

Kallbad, vackra vandringsleder och natursköna golfbanor. Res söderut med dina vänner, varva ner och njut av att ha tid över för varandra.

Kallbada i havet på Smygehus Havsbad.

Bild: Jenny Brandt

Weinbergs är en skånsk, gastronomisk oas inkvarterad i en gammal fyrlängad bondgård. Här får ni kvalitetstid tillsammans och skäms bort med god mat och dryck. Bo i något av hotellets 12 unikt inredda rum.

– Boka in en ölprovning på Hönsinge Hantwerksbryggeri. Smaka på lokalt bryggd öl och lär er om bryggeriprocessen.

– Golfspelare får sitt lystmäte på sydkusten. Här kan du spela på cirka 15 banor inom en halvtimmes bilväg. De lokala banorna heter Tegelberga, Bedinge och Trelleborgs GK.

Skåneleden bjuder på fin vandring.

– Koppla bort vardagen och följ Skåneleden med start i Trelleborg. Vandra antingen norrut över slätten eller västerut längs havet.

– Njut av lugnet på Smygehus Havsbad med bastu, varm utepool och kallbad i havet. Vill du såväl somna som vakna till vågskvalp är det här du bokar ditt boende.

En romantisk weekend

Med sina vackra stränder, böljande landskap och pittoreska kustbyar osar sydkusten romantik. Ta med någon du älskar hit och skapa fina minnen tillsammans.

Naturskön cykling på sydkustleden.

Bild: Fredrik Pusa

– Checka in på Axatorpsgården, en lantlig skånegård med anor från 1700-talet. Avnjut en plockbricka med delikatesser och lokal på den kullerstensbelagda innergården och avsluta kvällen med bastu i det gamla mjölkrummet.

– Ladda ner Visit Trelleborgs konstkarta och gör en egen konstrunda till sydkustens många konstnärer och gallerier.

– Ta en tur till byn Västra Torp öster om Trelleborg och ät en god gourmetmiddag på Hedmans krog.

– Njut av närheten och upptäck landskapet på två hjul eller till fots. Sydkustleden för cyklister sträcker sig längs hela kusten och vandrare hittar såväl Skåneled som pilgrimsväg.

– Avsluta dagen med att beundra solnedgången på någon av sydkustens vidsträckta stränder.

Upptäck fler pärlor på sydkusten på Visit Trelleborg

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Skånska Dagbladets redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan