Annons

Annons

Annons

Kriget i Ukraina

Ukraina: Erövring av by del av större offensiv

Ukrainska styrkor har återtagit byn Andriivka i den östra delen av landet. Det uppger Ukrainas biträdande försvarsminister Hanna Maljar på Telegram.

Ukrainas försvarsminister Hanna Maljar. Arkivbild.

Annons

"I morgonens rapport bekräftade generalstaben officiellt att våra trupper under gårdagen erövrat Andriivka efter strider", skriver Majlar i inlägget, enligt nyhetsbyrån Ansa.

Enligt uppgifterna arbetar ukrainska trupper nu med att att barrikadera byn, som ligger i Donetsk-regionen. Ryssland har ännu inte kommenterat de ukrainska påståendena.

Byn Andriivka är belägen ungefär 14 kilometer söder om staden Bachmut.

Annons

Annons

Under gårdagen kom motstridiga uppgifter kring det ukrainska återtagandet av byn. Initiala uppgifter om att Andriivka återtagits, togs senare tillbaka av Hanna Majlar i ett inlägg, där hon "förtydligade" situationen, och skyllde uttalandet på ett "kommunikationshaveri".

Det ukrainska försvarsdepartementet skriver på Facebook att erövringen av byn ingår i en större offensiv i Bachmut-regionen.

"Som ett resultat av offensiven har försvarsstyrkorna rönt viss framgång i områden nära Klishchiivka, Andriivka och Kurdiumivka i Donetsk-regionen", skriver man i inlägget.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan