Annons

Annons

Annons

krönikaSkånskans chefredaktör

Lena Philipson
För att nära nyheter känns

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Skånska Dagbladet sätter ljus på hur det är att leva i Mellanskåne. Det vanliga livet, där rutiner följs och gemenskapen stärks.

Bilden är ett montage, som visar Skånskans kommande affischer och budskap.

Bild: Bilden är ett montage.

Där man pendlar till jobbet, stöttar sin förening, och är stolt över växande samhällen. Där Eslövs BK vinner, företag får fortsätta med lokala ägare och byalaget vill anlägga en ny sjö.

Annons

Annons

Det vanmäktiga livet, där tryggheten minskar och skillnaderna ökar. Där demokratin svajar, lärare hotas och stöket plötsligt är utom kontroll på stationen eller torget.

Hur känns det? Hur känns glädjen, ilskan, allvaret, värmen, pulsen, drivet och lugnet?

Vårt budskap – där du finns

De närmaste veckorna kommer ni att se budskapet från Skånskans redaktion i tidningen, på sociala medier, vid busshållplatser, och även på andra ställen ute på stan.

Läs Skånskan. För att nära nyheter känns.

Det är en kampanj för att visa er vad vi gör och vad vi vill satsa på. Vi vill vara där ni är, där ni bryr er. På gott och ont, i medvind och motvind.

Det är en påminnelse till oss själva, att alltid hålla er läsare i tankarna när vi skriver.

Kommunen, polisen, cheferna och kommunikatörerna. Makthavarna i näringslivet och i det offentliga. De är källor, och vi ställer dem till svars. Men det är inte de eller deras byråkrati som sätter dagordningen – utan ni och vi.

Det är er vardag, era unika berättelser som ska lyftas fram. Era känslor, behov, rätt till goda förutsättningar som ska vägleda journalistiken.

För att det som händer nära känns.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan