Annons

Annons

Annons

Podd: Deckardårarna

Lyssna: Nya deckarduon om drömmen – och debuten

De har väldigt roligt när de skriver. Kanske är det hemligheten bakom att Malmö/Köpenhamnsdeckaren ”Medan giftet sprider sig” klarade den långa vägen från idé till utgiven bok? Deckardårarna grillar debuterande läkaren Isabelle Steineck och journalisten Ralph Bretzer, som tidigare arbetat på Skånska Dagbladet.

Inbäddat innehåll

Skånskans podd Deckardårarna är tillbaka med ett nytt avsnitt där Pernilla Ekdahl och Gunilla Wedding pratar med nyblivna deckardebutanterna läkaren Isabelle Steineck och journalisten Ralph Bretzer, tidigare webbredaktör på Skånska Dagbladet, om vägen från idé till utgiven bok.

Annons

Annons

Duons deckare ”Medan giftet sprider sig” utspelas på bägge sidor om Öresundsbron. En läkare hittas död i ett jourrum på ett sjukhus i Köpenhamn och en journalist på en tidningsredaktion i Malmö kan inte släppa alla frågor som dödsfallet väcker. Var det självmord eller mord? På nätet surrar det av rykten om hedersmotiv men journalisten som känner läkarens familj gräver vidare efter andra svar.

Journalisten Ralph Bretzer och läkaren Isabelle Steinecks gemensamma deckare ”Medan giftet sprider sig” kom ut 18 augusti.

Bild: Gunilla Wedding

Fem år att skriva

Fem år tog det att skriva boken och få den utgiven och i podden berättar Ralph Bretzer och Isabelle Steineck om svårigheter längs vägen, om omskrivna manus, refusering men också om hur roligt det är att skriva tillsammans. Pernilla hinner också med att berätta om sommarens Arne Dahl-maraton och Gunilla om att läsa om Johan Theorin – på Öland.

Gunilla Wedding är kultur- och nöjesredaktör på Skånska Dagbladet, deckarexpert och medlem i Svenska Deckarakademin. Pernilla Ekdahl är reporter på Norra Skåne och Kristianstadsbladet och älskar att läsa deckare och lyssna på true crime-poddar. Tillsammans nördar de ner sig i deckargenren i podcasten "Deckardårarna" där det nu är dags för fjärde säsongens sjätte avsnitt. God lyssning!

Annons

Deckardårarna Pernilla Ekdahl och Gunilla Wedding pratar med nyblivna deckarförfattarna Ralph Bretzer och Isabelle Steineck om vägen från idé till färdig bok.

Bild: Håkan Henriksson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan