Annons

Annons

Annons

Svedala

Åtalad för styckmord släppt på fri fot

Åklagaren yrkar på sju och ett halvt års fängelse för den man som är åtalad för att ha mördat sin exflickvän för mer än 20 år sedan. Men den åtalade har släppts på fri fot i väntan på dom.

Rättegången om mordet på en 18-årig kvinna i Malmö för mer än 20 år sedan har avslutats i Malmö tingsrätt. Arkivbild.

Annons

Kvarlevor från den 18-åriga kvinnan hittades i två omgångar på två olika platser, dels i Bokskogen i Svedala 2003, dels i Nordanå utanför Malmö 2017.

Åklagare Tomas Olvmyr hänvisar till att en annan straffskala för mord gällde vid tidpunkten för brottet, rapporterar P4 Malmöhus. Han ser inga förmildrande omständigheter, men anser inte att livstids fängelse är aktuellt i det här fallet. Åklagaren bedömer straffvärdet med utgångspunkt i den straffskala som gällde då till tio års fängelse, men yrkar på ett kortare straff eftersom det har gått så lång tid.

Annons

Annons

Målsägarbiträdet kräver ett skadestånd på minst 50 000 kronor till offrets familj, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

Under fredagen avslutades rättegången i Malmö tingsrätt, och domstolen beslutade efter två timmars överläggning att häva häktningen av den åtalade mannen i väntan på domen, som meddelas 12 september. Att en åtalad släpps i väntan på dom kan vara en indikation på att den åtalade frias. Men enligt den åtalades försvarsadvokat Jesper Montan är det här fallet speciellt.

– Min klient ska inte vara häktad oavsett utgång. Han ska försättas på fri fot, det finns inga häktningsgrunder. Han vill inte försvåra någon utredning. Han har ju haft 22 år på sig och hade antagligen redan gjort det. Och det finns heller ingen risk att han lämnar landet och håller sig undan, säger Jesper Montan till Sydsvenskan.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan