Annons

Annons

Annons

Sigtuna

Etnas lavaregn stänger Siciliens storflygplats

Vulkanen Etna har återigen tvingat Siciliens storflygplats Catania att stänga. Trafikförbudet för flygen gäller till måndag kväll – och omfattar även cyklar och motorcyklar på ön.

Lavan rinner nedför Etnas sidor på måndagen.

Annons

"På grund av Etnas utbrott regnar det aska, och därför är flygen inställda till klockan 20", meddelade Catanias internationella flygplats på måndagsförmiddagen.

Vulkanaskan gör det också vanskligt att färdas på vägarna. Catanias borgmästare Enrico Trantino förbjuder för säkerhets skull trafik med tvåhjuliga fordon de närmaste två dygnen, meddelar hans kontor.

Annons

Catanias flygplats är i passagerare räknat ungefär hälften så stor som Arlanda, och ett viktigt nav för turismen i området. Detta är andra gången denna säsong den stänger på grund av vulkanutbrott, samma sak hände i slutet av maj.

Annons

Etna är med sina 3 324 meter Europas högsta aktiva vulkan.

Dessa delar av Italien har under sommaren även haft problem med andra typer av hetta. Extrema värmeböljor har gett temperaturer på uppemot 50 grader. Olbias flygplats på Sardinien stängdes i slutet av juli för att rullbanan var för varm, rapporterar italienska medier.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan