Annons

Annons

Annons

"Apocalypse now"-skådespelaren död

Skådespelaren Frederic Forrest är död, skriver bland andra Variety. Han var mest känd för sin roll som Jay "Chef" Hicks – kocken som specialiserade sig på såser – i Francis Ford Coppolas Vietnamkrigsfilm "Apocalypse Now" (1979).

Frederic Forrest (längst ut till höger) är kanske mest känd för sin roll som kocken i "Apocalypse now". I den här bilden från 2003 återförenas han med filmens regissör Francis Ford Coppola (i mitten) för en visning av "Älskling, jag hatar dig!" (1981) där de också jobbade tillsammans. Forrest blev 86 år gammal. Från vänster i bild: Lainie Kazan, Harry Dean Stanton, Francis Ford Coppola, Frank Pierson och Frederic Forrest. Arkivbild.

Annons

Han Oscarsnominerades även för bästa manliga biroll i "The Rose" (1979) där han spelade mot Bette Midler.

Forrest gick bort under fredagen och blev 86 år gammal. Hans död bekräftades av hans syster och hans motspelare i "The Rose" – Bette Midler, som hyllade hans liv på twitter:

"Den store och älskade Frederic Forrest har dött. Tack till alla hans fans och vänner för allt deras stöd de senaste månaderna. Han var en anmärkningvärd skådespelare och en briljant människa och jag hade turen att ha honom i mitt liv. Han var i frid", skrev Midler.

Annons

Annons

"Apocalypse now"-regissören Francis Ford Coppola jobbade nära Frederic flertalet gånger. Bland annat i filmerna "Älskling, jag hatar dig!", "Tucker – en man och hans dröm" och "Avlyssningen", där Frederic Forrests röst kan höras på den viktiga inspelningen i filmen.

"Freddie Forrest var en snäll, mycket älskad person. En underbar skådespelare och en god vän. Hans död är hjärtekrossande för mig", skrev Coppola i ett uttalande efter Forrests död.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan