Annons

Annons

Annons

Ishockey: NHL

Dallas räddade sig kvar i Stanley Cup

Än har Dallas stjärnor inte fallit. Laget räddade sig kvar i NHL-slutspelet genom att besegra Vegas i förlängning.

Kramkalas när det stod klart att Dallas vunnit sin första semifinalmatch. /AP/TT

Annons

Efter tre raka segrar var Vegas inställda på att knyta ihop säcken och göra Florida sällskap i NHL-finalen. Men det var enklare tänkt än gjort.

– Vi var inte bra nog. Att stänga en matchserie är det svåraste under en serie, säger Vegasspelaren Jonathan Marchessault i omklädningsrummet efter matchen.

Han konstaterar att Dallas verkade vilja vinna matchen mer, vilket bland annat visade sig i skillnaden i Dallas forecheck.

Annons

Annons

Nytt kvitteringsmål

William Karlsson behövde inte ens fem minuter innan han regisserade en mönsterkontring, som han själv avslutade genom att styra in ett skott från Reilly Smith. Målet var Karlssons åttonde under slutspelet.

Där och då var Vegas i final, men innan perioden var över hade Jason Robertson kvitterat för Dallas.

Jonathan Marchessault gav Vegas ledningen igen i andra, men även denna gången var Robertson framme och hade innan periodvisslan ven återigen kvitterat.

Fredrik Olofsson var nära att ge Dallas ledningen i tredje perioden, i hans slutspelsdebut. Men Adin Hill i Vegas-målet stod i vägen. Perioden slutade mållöst.

"Inte tillräckligt bra"

2–2 var därmed ställningen efter 60 minuter spelade. Det krävdes lite mer än tre minuter av förlängningen innan Joe Pavelski kunde utnyttja ett numerärt överläge. Efter viss kalabalik runt Adin Hill i Vegas-målet fick Pavelski en öppning. Han tvekade inte och sopade till med ett slagskott som letade sig in till höger om Hill.

Pavelskis nionde slutspelsmål för våren kom minst sagt i rättan tid. 4–3-segern gör att Dallas reducerar till 1–3 i matcher, och måste vinna alla tre matcher i rad för att ta sig till final.

– Vi gjorde inte ett tillräckligt bra jobb med att göra det svårt för dem. Vi får en ny chans om två dagar och får lära oss av det här, säger Vegas Reilly Smith.

Fakta

Fakta: Semifinalerna i Stanley Cup

Matchserien avgörs i bäst av sju matcher:

Dallas–Vegas: Vegas leder med 3–1 i matcher.

Florida till Stanley Cup-final efter 4–0 i matcher mot Carolina.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan