Annons

Annons

Annons

Politik i USA

Tekniskt haveri för Musks DeSantis-intervju

Floridaguvernören Ron DeSantis skulle lansera sin presidentkampanj i en omtalad intervju med Twitterchefen Elon Musk. Men det direktsända samtalet på Twitter blev ett tekniskt fiasko.

Text

Floridaguvernören och den republikanske presidentaspiranten Ron DeSantis. Arkivbild.

Annons

När den försenade sändningen väl startade försvann ljudet upprepade gånger och många av de omkring 400 000 personer som försökt lyssna stängdes ute.

– Vi har bara ett enormt antal människor online, så servrarna är något överansträngda, sade Musk inför dem som trots allt lyckats koppla upp sig.

President Joe Biden var inte sen att driva med den politiske motståndarens bekymmer i ett Twitterinlägg med texten "den här länken fungerar", som går till hans kampanjbidragsinsamling.

Annons

Annons

I det republikanska lägret skämtade rivalen Donald Trump på sin egen sociala medie-plattform Truth Social: "Min röda knapp är större, bättre, starkare och fungerar" – en referens till ett ordkrig han en gång hade med Nordkoreas ledare Kim Jong Un.

"Det här är en katastrof. Inte överraskande", twittrade Trumprådgivaren Chris LaCivita. Hon beskriver haveriet som "kriminellt för en kampanj" enligt The New York Times.

Intervjun sträckte sig över en timme för de lyssnare som lyckades koppla upp sig. DeSantis nämde inte Trump en enda gång i samtalet med Musk.

Men han meddelade att han var redo att slåss.

– Spänn fast dig när jag ger mig in där, för status quo är inte acceptabelt, sade DeSantis.

Inför sändningen publicerade Ron DeSantis sin första inspelade kampanjvideo från sitt Twitterkonto.

– Jag kandiderar som president för att leda vår stora amerikanska comeback, säger han i videon.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan