Annons

Annons

Annons

På Landet-podden

Mylla vill utmana matjättarna

Mylla är företaget som utmanar Sveriges tre stora matjättar. Med en egen logistiklösning erbjuder de producenter en ny möjlighet att nå sina kunder. Lyssna på medgrundaren Jens Thulin i det senaste avsnittet av podden På Landet.

Text

Inbäddat innehåll

Mylla startades av Richard Sandahl och några år därefter kom lantbrukaren Jens Thulin med på tåget. På Landet träffade honom i företagets lokaler i Malmö hamn där han bland annat berättade om Myllas vilja att utmana matjättarna ICA, Coop och Axfood.

Annons

Annons

– Mylla är ett företag som försöker utmana oligopolet. Vi försöker bygga producenternas livsmedelsbutik så vi utvecklar en transparent marknadsplats där man kan handla direkt av svenska livsmedelsproducenter. Vi har en oligopolsituation med tre stora matjättar som dikterar alla villkor: vad som ska produceras, till vilket pris och hur ska det gå till. Det vill vi utmana.

På kort tid har det skånska företaget vuxit kraftigt. Till stor del handlar det om en ny och innovativ logistiklösning och ett tätt samarbete med logistikföretaget Gordon Delivery. Idag sysselsätter Mylla ett dussintal anställda.

– Målsättningen är att röra om i grytan och skapa nya förutsättningar för livsmedelsproducenter, stora som små, att nå marknaden.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan