Annons

Annons

Annons

Skåne län

Såg filmer på nätet och skapade sin egen variant på seitan

Seitan är ett mer än tusenårigt, asiatiskt livsmedel gjort av veteprotein. Inte så känt i Sverige, men det håller matkreatören Cecilia Wikbladh på att ändra. Hon har i flera år utvecklat sin alldeles egna svenska seitan med rena råvaror, helt utan tillsatser.

Text

Cecilia Wikbladh tillverkar det vegetariska alternativet för kött - seitan. Här med lite rostbiff och potatissallad.

Bild: Claes Hall

Annons

Cecilia har en lång bana inom matbranschen. Hon har jobbat som matredaktör för veckotidningar, varit matfotograf, receptmakare och kökschef. I början av 2000 - talet öppnade hon dessutom catering, restaurang och gårdsbutik i det gamla stallet här hemma på gården i Höllviken. Hon har också gett ut nio egna kokböcker, och det var i samband med researchen till en av dessa som hon upptäckte seitan 2013.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan