Annons

Annons

Annons

Kävlinge

Förskolläraren bytte karriär - nu blir hon Kävlinges kommunpolis

Jessica Mårtensson, 43, är förskolläraren som blev polis. Nu antar hon utmaningen som ny kommunpolis i hemkommunen Kävlinge.

Text

Jessica Mårtensson, kommunpolis i Landskrona sedan 2020 tar över uppdraget som kommunpolis i Kävlinge kommun.

Bild: Mikael Brandt

Annons

– Jag trivs jättebra i Landskrona som gjort en otrolig resa och utveckling. Men någonstans känns det också roligt och spännande med en ny utmaning, säger Jessica Mårtensson när tidningen når henne på telefon.

Hon har fullt upp på jobbet som kommunpolis i Landskrona en tjänst som hon nu parallellt ska fasas ut från samtidigt som hon inom kort ska ta över som Kävlinges nya kommunpolis.

Viktiga erfarenheter från Landskrona

– Jag vill verkligen förvalta det goda arbete som min företrädare Michael Rydberg gjort, men samtidigt tar jag ju med mig mina erfarenheter från Landskrona, säger Jessica Mårtensson, 43 år.

Det var i slutet av september som Kävlinges kommunpolis sedan sex år tillbaka, Michael Rydberg, gjorde sin sista dag som polis.

Annons

Annons

Michael Rydberg sa då till Skånska Dagbladet att han hade tyckt det vore trevligt med en kvinna på posten, vilket nu blir verklighet ett drygt halvår senare.

Efter sex år som kommunpolis i Kävlinge gick Michael Rydberg i september förra året i pension.

Bild: Ola Axelsson

Polis i hemkommunen

Först den 5 april börjar Jessica Mårtensson formellt sin nya tjänst, även om hon redan i mars smyger igång med en del möten i Kävlinge där hon själv är bosatt i sedan fem år tillbaka. På landsbygden hittade hon och familjen till slut det hus det letat länge efter.

– När andra barnet kom hade vi växt ur vårt tidigare hus i Rydebäck. Vi ville bo på landet och och då hamnade vi i ett större hus i Kävlinge kommun, berättar Jessica Mårtensson.

Själv är hon uppvuxen i Malmö och färdig som polis blev hon 2008. Det efter att ha bytt karriär och omskolat sig från förskolläraryrket.

Vikten av att arbeta tillsammans

– Barn och ungdomar ligger mig varmt om hjärtat och jag ser verkligen vikten av att jag i min roll som kommunpolis samverkar med andra verksamheter. Det ger en betydligt större effekt om vi arbetar tillsammans. Det har jag lärt mig väldigt mycket av i mitt arbete i Landskrona som var tidiga med att just samverka över olika verksamheter, berättar Jessica Mårtensson.

Annons

I Landskrona är ensam kommunpolis i området, men på nya tjänster blir det annorlunda. Nu ser hon fram emot att få tillhöra lokalpolisområde Kävlinge som även inkluderar Staffanstorp, Lomma och Burlövs kommuner.

– Det ska verkligen bli roligt med kollegor som har samma roll som jag i sina respektive kommuner. Jag ser verkligen fram emot det samarbetet och att vi kan lära mycket av varandra, avslutar Jessica Mårtensson.

Vem som efterträder henne som kommunpolis i Landskrona är i nuläget inte klart.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan