Annons

Annons

Annons

Svalöv

Tvingas ställa in idyllisk borgmässa – företagen lyser med sin frånvaro

Det blir en vår utan någon företagsmässa på Knutstorps borg. Den tilltänkta folkfesten läggs ner innan den ens börjat och anledningen är för dåligt intresse bland utställarna.

Text

Fredrik Jönsson, Ida Andersson och Claes Adam Wachtmeister tvingas får vänta ett år till med att arrangera en företagsmässa på Knutstorp.

Bild: Roger Sunesson

Annons

Företagen vill inte anmäla sig och nu inser Fredrik Jönsson på arrangerande företaget Catchbird att man måste kasta in handduken.

– Vi har bara fått in ett tjugotal anmälningar och det är alldeles för lite för att göra en bra mässa. Därför är det bättre att vänta och komma tillbaka längre fram, erkänner Fredrik Jönsson.

Lågkonjunkturen styr

"Mötesplats i Svalövs kommun" lystrar mässan till och trots en stor arbetsinsats kommer man inte upp i de sextio utställare som är en förutsättning för att få en bra helg den 5-6 maj.

Annons

Annons

Anledningen till det ljumma intresset bland företagen anser Fredrik Jönsson vara den rådande lågkonjunkturen. Alla håller i plånböckerna, en situation som inte existerade när mässplanerna drog igång.

Svaren man också fått är tidsbrist, att företag inte har sin marknad i Svalövs kommun, att man inte har något att erbjuda till privatpersoner och att man är med på olika branschmässor istället.

Den mässan var välbesökt, men som sagt spelar den låga konjunkturen in alldeles för mycket. Folk väljer att lägga pengarna på andra saker.

Tanken var att ta över Svalövs kommuns egen företagsmässa som arrangerats sedan 1980-talet. Catchbird köpte därför in alla montrar som använts i Heleneborgshallen.

Det stora intresset vid senaste mässan 2019 gav hopp:

– Den mässan var välbesökt, men som sagt spelar den låga konjunkturen in alldeles för mycket. Folk väljer att lägga pengarna på andra saker.

För någon månad presenterade Catchbird sitt koncept. En mässa i borgmiljö sågs som idealiskt och därmed få både företag och besökare att trivas.

Tillbaka nästa år

Nu blev det inte så och istället blir det en nysatsning till nästa år. Till hösten körs en mässa på Bosjökloster utanför Höör.

– När det gäller Knutstorp vill vi se ett bra resultat och det gör vi inte med så få utställare, men vi håller kontakten med Claes Adam Wachtmeister på Knutstorps borg och vi har till avsikt att komma tillbaka redan nästa år.

Vad göra för att få upp intresset ?

– Vi har inte analyserat fullt ut ännu, men vi får mer tid på oss att planera. Hur vi ska gå tillväga har vi bestämt oss för ännu.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan