Annons

Annons

Annons

Podd: Deckardårarna

Lyssna: Deckardårarna om par i mord

Äkta par, systrar, svägerskor, bästa vänner – allt fler skriver deckare i par. Deckardårarna tittar närmre på tillsammans-trenden och pratar med en författarduo som hittade varandra på det mest oväntade sätt.

Pernilla Ekdahl och Gunilla Wedding gör podden Deckardårarna tillsammans.

Bild: Privat

Annons

Inbäddat innehåll

Sjöwall & Wahlöö, Roslund & Hellström, Cilla & Rolf Börjlind och Lars Kepler. Pernilla och Gunilla listar favoriter bland författare som skriver deckare i par och ser också en stark tillsammans-trend med många spännande nya namn.

Annons

Annons

Gunilla har också pratat med helt nya författarduon Emmy Abrahamson och Hanna Jedvik, aktuella med ”Den store konstnären”, som hittade varandra på annorlunda sätt. Dessutom har Pernilla fortsatt att fördjupa sig i henning Mankells Wallander-serie och Gunilla läste ett helt gäng nya deckare.

Gunilla Wedding är kultur- och nöjesredaktör på Skånska Dagbladet, deckarexpert och medlem i Svenska Deckarakademin. Pernilla Ekdahl är reporter på Norra Skåne och Kristianstadsbladet och älskar att läsa deckare och lyssna på true crime-poddar. Tillsammans nördar de ner sig i deckargenren i podcasten "Deckardårarna" där det nu är dags för fjärde säsongens andra avsnitt.

God lyssning!

Fakta

Böcker vi pratar om i avsnittet:

Den store konstnären av Emmy Abrahamson & Hanna Jedvik
Wallanderserien av Henning Mankell

Nödvändigt ont av Maria Adolfsson
Lycka till av Malin Stehn
Mörkare än döden av Cara Hunter
De rättrådiga av Tinna Lindberg
Exiles av Jane Harper

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan