Annons

Annons

Annons

På Landet-podden

Hon fick en kossa i morgongåva

Full transparens är ledordet i Ida Baarings företag Idas köttlåda. Kunderna får insyn i allt –från kalvning till slakt.

Text

Inbäddat innehåll

Det är Ida Baaring och maken Bengt Fager som driver företaget Idas köttlåda. De föder upp kor på gården i Rolsberga och producerar nötkött som de säljer direkt till kunderna, dels via sin gårdsbutik, dels via flera Reko-ringar i västra och mellersta Skåne.

Annons

Annons

Ända sedan starten för tio år sedan är transparens en bärande idé bakom företaget.

– Jag har jobbat mycket med hästar och där är det jätteviktigt hur de ska ha det. De ska gå i hagen och kunna röra sig fritt i alla gångarter, det finns jättemånga regler. Men för en ko är det inte alls så.

Vad är det som gör att de inte ska ha det lika bra? Så det är det absolut viktigaste för mig om man ska äta kött, att man är öppen med hur allt går till, även när det inte går som man har tänkt sig.

Ida Baaring tillsammans med kändiskossan Lotta.

Bild: Jakob Hydén

På gården finns runt 80 kor. Allt foder till djuren produceras på den egna gården och det är 100 procent gräs som gäller, de får med andra ord inget kraftfoder. Mellan april och november betar korna ute i hagen och därefter tas de in i stall, men har möjlighet att röra sig utomhus året om.

Av gårdens alla djur är det en som sticker ut lite extra – kon Lotta som har blivit något av en kändis genom Ida Baarings poster på sociala medier.

– Jag fick henne i morgongåva av min man när vi gifte oss, berättar Ida Baaring.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan