Annons

Annons

Annons

Mordet på Baltzarsgatan

Kävlinge sörjer efter mordet på Baltzarsgatan: ”Grymt”

Mannen som blev mördad på Baltzargatan i Malmö förra veckan var hemmahörande i Kävlinge. Torget i byn har förvandlats till en minnesplats för 20-åringen.
– Det har påverkat hela samhället, säger Kjell Johansson som bor i kommunen.

Text

Kjell Johansson vid minnesplatsen.

Bild: Jip van der Tang Eliasson

Annons

Kjell Johansson vid minnesplatsen.

Bild: Jip van der Tang Eliasson

Ljuslyktor och blommor står uppställda på torget i centrala Kävlinge. Folk stannar till vid minnesplatsen och skänker en tanke. Mordet på 20-åringen har påverkat byn.

Annons

–Det är grymt det som har hänt. Han blev ju mördad. Här sitter folk om nätterna och på kvällen, det är rätt otroligt faktiskt, säger Kjell Johansson, 81, vid minnesplatsen.

Annons

Flera ljuslyktor, blommor och bilder är uppsatta vid minnesplatsen.

Bild: Jip van der Tang Eliasson

Mordoffret är Kjell Johanssons svägerskas barnbarn. Varje kväll kör hans fru till minnesplatsen berättar han. Mordet har satt djupa sår i familjen och de gör vad de kan för att stötta mamman till den bortgångne 20-åringen.

– Vi försöker ta hand om henne, min fru är knappt på jobbet.

Kjell Johansson driver sedan 60 år tillbaka en mack i Furulund, han berättar att alla på macken pratar om det som hände på Baltzargatan.

–Det har påverkat hela samhället. Han var en populär kille. Snygg och trevlig, så det är grymt.

En kvinna står och i tystnad och betraktar minnesplatsen.

Bild: Jip van der Tang Eliasson

Detta har hänt

Det var på tisdagen förra veckan som polisen larmades till Baltzargatan i centrala Malmö efter att en man knivhuggits. Mannen avled senare på sjukhus.

Senare samma dag anhölls fyra personer i olika åldrar misstänkta för bland annat mord. Två dagar senare släpptes tre av dem. En person har begärts häktad misstänkt för grovt rån.

Annons

Annons

Åklagaren, Elena Severin, har sagt till P4 Malmöhus att misstankarna mot de som släppts kvarstår. Två av dem misstänks för mord och mordförsök och en är misstänkt för medhjälp till grovt rån.

Du kan läsa mer om händelsen här.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan