Annons

Annons

Annons

Golf

Grant två slag från täten i Singapore

Linn Grant är i högsta grad med i segerdiskussionen halvvägs in i LPGA-tourtävlingen i Singapore. Det svenska stjärnskottet är bara två slag bakom ledande Danielle Kang efter en bogeyfri runda.

Text

Linn Grant spelar bra i Singapore. Arkivbild.

Annons

Det blev en lång dag präglad av regnavbrott på Sentosa Golf Club i Singapore. Sent på kvällen lokal tid, strax innan mörkret skulle lägga sig, kunde Linn Grant avsluta sin runda med en knuten näve efter att ha sänkt en birdieputt på 18:e hålet. 67 slag, efter en eagle och tre birdies, betyder att 23-åringen ligger totalt åtta slag under par och efter två rundor.

Annons

Skånskan delar femteplatsen, två slag bakom amerikanska Danielle Kang som är i ensam ledning på –10 efter en förträfflig 63-runda.

Annons

I fjol utsågs Grant till årets svenska golfare och hon fick också utmärkelsen Årets nykomling på Idrottsgalan efter flera segrar på Europatouren. På den starkare LPGA-touren kan Grant i nuläget bara spela ett fåtal tävlingar, eftersom hon inte är vaccinerad mot covid-19 och därför inte får inresetillstånd i USA.

Övriga svenskor hade också en bra dag och klättrade i resultatlistan efter något svagare öppningsrundor. Madelene Sagström och Maja Stark gick precis som Grant på 67 slag och ligger sex respektive sju slag bakom Kang. Anna Nordqvist har åtta slag till täten efter 69 slag på fredagen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan