Annons

Annons

Annons

Hässleholm

Grannar fick rätt i kampen mot stekoset

Text

Grannarna till en hamburgerrestaurang i Skåne klagar på stekos som gör att de inte kan hänga tvätt ute eller vädra utan att få in lukten i bostaden. Arkivbild.

Annons

Stekoset från en hamburgerrestaurang i Hässleholm har blivit en plåga, anser grannarna. Nu har de fått rätt i mark- och miljödomstolen – inom tre månader måste Burger King redovisa vad de ska göra för att minska spridningen av matos från hamburgare och pommes frites.

– Det känns jätteskönt. Det blir en bekräftelse på att man inte ska behöva ha det så här, säger en av grannarna till Norra Skåne.

Annons

Luktstriden har pågått sedan sommaren 2021, då ett 30-tal närboende skickade ett protestbrev till Hässleholms kommun. De beskrev att det inte längre gick att vädra hemma utan att få in stekos i bostaden, att det inte gick att hänga tvätt på tork utomhus och att lukten satte sig överallt.

Annons

Vid besök på plats kunde även kommunens miljöinspektörer känna lukten. Kommunen krävde att företaget skulle vidta åtgärder, men Burger King överklagade och länsstyrelsen gav företaget rätt.

Men grannarna överklagade vidare till mark- och miljödomstolen, som nu har satt ner foten.

Företaget säger till tidningen att man nu håller på att se över vad som behöver göras.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan