Annons

Annons

Annons

Svalöv

Jakten inledd - Svalöv letar ny ekonomichef

Svalöv har fullt upp med att få tag på en ny ekonomichef. För en tid sedan tackade Jane Bergman för sig och sitter nu på en liknande tjänst i Lomma kommun.

Text

Jane Bergman har slutat som ekonomichef i Svalöv. Numera återfinns hon i Lomma och nu letar kommunen efter en duglig ersättare.

Bild: Claes Hall

Annons

– Det handlar absolut inte om någon sensation. Jane Bergman har hela tiden varit tydlig med att hon lämnar om ett bra och mer lockande erbjudande dyker upp, säger kommunstyrelsens ordförande Teddy Nilsson (SD).

– Och nu hände det.

Under tiden som Svalöv letar en ny lämplig person att sköta finanserna kommer Inger Offesson Persson att ta över.

Egentligen gått i pension

Offeson Persson har egentligen gått i pension, men nappade på erbjudandet, när Teddy Nilsson ställde frågan till henne.

Annons

Annons

Hon har tidigare jobbat på Boverket, Skatteverket och senast inom Höganäs kommun.

Vi får in en mycket rutinerad och kunnig person som vet vad det handlar om. Och det känns tryggt.

Teddy Nilsson är mycket nöjd med sin värvning:

– Vi får in en mycket rutinerad och kunnig person som vet vad det handlar om. Och det känns tryggt, säger Teddy Nilsson.

Förstår Bergmans beslut

Jane Bergman lämnar Svalöv efter nästan exakt fyra år. Satte sig på ekonomistolen i början av 2019 och innan dess kom hon från en vd-tjänst på Skurups kommunala AB.

Teddy Nilsson beklagar att Jane Bergman lämnar Svalöv:

– Jane är mycket kompetent och duktig, men jag förstår henne samtidigt. Det blir halva körvägen till jobbet från hemmet i Sjöbo och det betyder mycket.

– Dessutom är hon mitt uppe i karriären och vill pröva på något nytt.

Uppsägningstiden ligger på minst tre månader från det gamla uppdraget och därför får vi rikta in oss på att presentera ett namn först om ett halvår.

Som sagt letar Svalöv efter en ersättare. Arbetet är i full gång och ordningen är oftast den att rekryteringstiden ligger på cirka sex månader.

– Uppsägningstiden ligger på minst tre månader från det gamla uppdraget och därför får vi rikta in oss på att presentera ett namn först om ett halvår, inser Teddy Nilsson.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan