Annons

Annons

Annons

Golf

Nordqvist leder i Thailand – Stark skuggar

Anna Nordqvist är en av fem spelare som delar ledningen i LPGA-tourtävlingen i Thailand.

Maja Stark är bara ett slag bakom.

Text

Anna Nordqvist spelar bra i Thailand. Arkivbild.

Annons

Svensk damgolf är het, med fyra spelare just nu inne i det europeiska Solheim Cup-laget. Flera blågula hopp öppnade också riktigt starkt när LPGA-toursäsongen kickade i gång på allvar med veckans tävling i Thailand.

Allra bäst gick det för Anna Nordqvist, som efter en stark spurt med birdies på tre av de fem sista hålen landade på 65 slag, sju under par. Med den scoren delar Nordqvist ledningen med fyra spelare: Jaravee Boonchant, Thailand, Nasa Hataoka, Japan, Xi Yu Lin, Kina och amerikanskan Jennifer Kupcho.

Annons

Annons

Maja Stark var också sju under par ett tag, faktiskt redan efter elva hål då hon var i ensam ledning. Så långt hade den 23-åriga kometen bland annat lyckats göra två eagles – båda gångerna på par 4-hål. Starks avslutning var sedan inte lika stark och efter en bogey och resten par slutade hon dagen på 66 slag och en delad sjätteplats.

Som om inte det var nog ligger Frida Kinhult efter 67 slag delad nia i ett startfält där i stort sett alla stjärnor finns på plats.

Både världsettan Lydia Ko och världstvåan Nelly Korda inledde med 68 slag, fyra under par.

Madelene Sagström fick en snöplig avslutning med två bogeys för 69 slag. Startfältets femte svenska, Linn Grant, hade det lite tyngre och inledde med en runda på par.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan