Annons

Annons

Annons

Svedala

Arbetet med det nya stationsområdet startar

Ombyggnaden av Svedalas nya stationsområde inleds i helgen med att två stora träd tas bort på Stationsplan. Arbetet påverkar bussresenärerna.

Text

Stationsplan ska byggas i flera nivåer och som en start tas dåliga träd nu bort. Illustration: Sweco

Annons

Först senare i år startar arbetet med att utforma och bygga om hela stationsområdet i Svedala. Men redan natten mellan söndag och måndag, den 19 till 20 februari, inleds arbetet med att ta bort två träd på norra sidans Stationsplan, som inte bedöms må så bra.

Dåliga träd byts ut

– Så småningom hade vi alltså ändå behövt byta ut dem. Självklart kommer vi att plantera nya träd på stationsområdet när det blir dags, säger gatu- och parkchef Johanna Andersson i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Träd som inte mår så bra kommer på söndagkväll att tas ner uppger gatu- och parkchef Johanna Andersson

Bild: Pernilla Nielsen Negrén

Trädfällningen inleds klockan 20 på söndag kväll och beräknas vara avslutad på måndagens morgon vid femtiden. Trädfällningen påverkar ett par avgångar för busslinjerna 145 och 165, som därför flyttas från Stationsplan upp till busshållplatsen vid Stortorget.

Tågresor som vanligt

Även bilparkeringen på Stationsplan kommer att stängas av under söndagen. Däremot påverkas inte resande med tåg eftersom arbetet gör uppehåll för att släppa fram personer till och från perrongen i samband med att tågen kommer in.

En vision av hur det kommer se ut när en gång- och cykeltunnel julen 2024 står klar mellan Ica Karlssons och Stationsplan. Illustration: Sweco

Stora arbetet börjar i december

I början av december räknar Svedala kommun med att det omfattande projektet ska starta för att på sikt utveckla centrum genom att binda ihop norra och södra sidan av stationen med en bred gångtunnel under spåren.

Arbetet beräknas ta ett år och till julen 2024 beräknas det nya stationsområdet vara klart.

Det kommer att gå tåg till och från Svedala under hela byggnationen eftersom arbetet utförs så att ett spår kan hållas öppet för trafik under tiden.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan