Annons

Annons

Annons

Svedala

Tindersvindlare blåste dejtande Svedalakvinna

Svedalakvinnan mötte en dansk företagare på Tinder. Dejtandet på appen slutade med att hon blev svindlad på 165 000 kronor. Nu utreder polisen händelsen som ett bedrägeri.

Text

Den 60-åriga kvinnan mötte mannen på Tinder och förmåddes att överföra pengar för att hjälpa honom i sitt företagande. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Bild: Bertil Ericson / SCANPIX

Annons

– Hur det gått till vet jag inte exakt, men de här bedragarna försöker verkligen på alla möjliga sätt, de är minst sagt företagsamma, konstaterar Paul Nilsson, kommunpolis i Svedala.

En kvinna i 60-årsåldern hemmahörande i en ort i Svedala kommun ska för ett tag sedan fått kontakt med en man via dejtingappen Tinder.

”Företagaren” bad om hjälp

Mannen utgav sig för att vara en dansk företagare, och efter en tids kontakt uppgav han för kvinnan att han fått problem med sina konton. Han bad henne om hjälp för att kunna överföra löner till sina anställda. Nästa gång ska det ha varit skatt som skulle betalas när det strulade med i överföringen.

Annons

Annons

Bedragaren på Tinder utgav sig för att vara en dansk företagare.

Bild: Bertil Ericson/TT

Till slut fick kvinnan ”en dålig känsla” för den danske företagaren, som i efterhand visade sig vara en okänd svindlare som totalt ska ha förmått kvinnan att överföra 165 000 kronor samt sina koder.

Flera överföringar till okänd

– Det har skett successivt via flera överföringar innan kvinnan i januari börjar fatta misstankar, säger Paul Nilsson och konstaterar:

– De här personerna spelar på människors känslor. I detta fallet utger sig gärningspersonen för att vara Mr Perfect för någon som hoppas på att hitta kärleken på nytt.

Kvinnan har först nu i februari polisanmält den okände Tindersvindlaren och polisen rubricerar händelsen som bedrägeri.

Om det går att knyta någon misstänkt gärningsperson för brott får utredningen visa på.

Mannen Svedalakvinnan träffade på Tinder utgav sig för att vara en dansk företagare.

Bild: Johansen, Erik

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan