Annons

Annons

Annons

Kävlinge

Falska barn lurar Kävlingebor

Bedragarnas nya trick:

”Hej mamma, jag har nytt nummer kan du skicka 2 000 jag måste köpa nya däck”.

Text

Offren luras att föra över pengar till bedragare som utger sig för att vara deras barn.

Bild: Jessica Gow/TT

Annons

Att bedragare utger sig för att vara sina offers barn har blivit en vanlig metod. Mellan tisdag och onsdag anmäldes hela sex av dessa händelser i Kävlinge.

Samma dagar fick polisen in totalt åtta anmälningar om bedrägeriförsök som riktats mot Kävlingebor. Vid det första av dem ska någon försökt lura till sig pengar via en falsk Facebook-annons. Den andra anmälningen ska handla om att någon uppmanats att betala för ett paket från Kambodja.

Annons

Annons

Vid hela sex av de åtta tillfällena ska Kävlingeborna kontaktats av personer som utgett sig för att vara deras barn och att de behöver hjälp med pengar. Att de hör av sig från okända telefonnummer förklaras med att de helt enkelt har nya nummer.

– Det positiva är att det i samtliga fall stannat vid försök. Bara vid ett tillfälle ska en person blivit lurad men när denne försökt föra över pengar ska transaktionen inte gått igenom, säger Håkan Persson, vikarierande kommunpolis.

Han uppmanar folk att vara försiktiga och förklarar att metoder som bedragarna använder sig av går i trender.

– Är det någon som hör av sig och berättar att de har nytt nummer är det bra att ringa till personens gamla nummer för att kontrollera detta. Framförallt så att det finns en verbal kommunikation innan man börjar skicka pengar, säger Håkan Persson.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan