Annons

Annons

Annons

Golf

Osäkert om ovaccinerad Grant får spela major

Ovaccinerade golfstjärnan Linn Grant är inte välkommen i USA i nuläget.

Men än lever hoppet om att hon kan komma till spel i årets första major i april.

– Vi håller tummarna, säger Patrik Jonsson, landslagets coach för de svenska damproffsen.

Text

Linn Grant. Arkivbild.

Annons

23-åriga Linn Grant utsågs till årets svenska golfare 2022 efter en succéartad säsong med fyra segrar på Europatouren, där hon också tog hem totalsegern i Race to Costa del Sol. På Idrottsgalan för ett par veckor sedan fick Grant dessutom ta emot priset som Årets nykomling.

Marocko nästa

Nästa vecka inleder stjärnskottet årets tävlingssäsong på Europatouren i Marocko och i slutet av februari väntar säsongdebuten på den amerikanska LPGA-touren, som då gör ett stopp i Thailand.

Annons

Annons

Men när Linn Grant, rankad 28:a i världen, kan tävla på amerikansk mark igen är fortfarande oklart. Svenskan har valt att inte vaccinera sig mot covid-19 och i nuläget kräver USA fortfarande vaccination för att resa in i landet, ett krav som gäller minst till den 10 april.

Frågan är om kravet förlängs då. USA:s president Joe Biden meddelade tidigare i veckan att de två nationella nödlägen som har utlysts med anledning av coronapandemin ska avslutas den 11 maj, kanske ett tecken på att vaccinkravet snart också är ett minne blott.

– Förhoppningsvis släpper man på det så att hon snart kan spela var hon vill i världen, säger Patrik Jonsson.

Frågetecken inför major

Årets första major, Chevron Championship, spelas utanför Houston 20–23 april. I bästa fall kan Grant vara med redan där, men det förutsätter alltså att man inte förlänger det nuvarande vaccinationskravet. Senare finns ytterligare två majors på programmet i USA: PGA-mästerskapet 22–25 juni och US Open 6–9 juli.

Några planer på att ompröva tankarna kring vaccination verkar inte finnas, oavsett vilket beslut USA fattar kring sina inreseregler senare i vår.

– Nej, hon är fast besluten och det finns ingen öppning på det sättet. Och hon har en lång golfkarriär framför sig, säger Patrik Jonsson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan