Annons

Annons

Annons

Hässleholm

Man sköt mot polis och barrikaderade sig i villa – har nu gripits efter 11 timmar

En man med skjutvapen barrikaderade sig i sin bostad i Hässleholm, efter att ha pistolhotat ett pizzabud och avlossat skott mot polisen. Polisen var på plats och förhandlade med mannen via telefon. Vid 08.30-tiden kunde mannen gripas och fördes sedan till sjukhus för kontroll.

Text

Polis på plats efter att ett pizzabud hotats, en man avlossat skott och polisen skjutit verkanseld i ett villaområde i Hässleholm på onsdagen.

Bild: Johan Nilsson/TT

Annons

Allt började på tisdagskvällen då ett pizzabud blev hotad med skjutvapen när han anlände till mannens bostad, en villa i Hässleholm. Polisen ryckte ut med flera patruller och insatsstyrkan och mannen barrikaderade sig inne i villan.

Mannen är ensam i villan och vid 01-tiden avlossade han ett skott inne i bostaden.

– Men han riktar inte vapnet mot någon, enligt vår bedömning, säger Jimmy Modin.

Annons

Annons

En halvtimme senare kom mannen ut ur villan och sköt mot polisen, som svarade med verkanseld.

– Men mannen träffas inte och ingen polis träffas och mannen går sen tillbaka in i bostaden, säger Jimmy Modin.

Polisens förhandlare har hållit kontakt med mannen via telefonen hela natten och på onsdagsmorgonen pågick förhandlingarna fortfarande. Området runt villan har spärrats av och grannar i området uppmanas att hålla sig inomhus.

Strax efter 08.30 kom beskedet att den barrikaderade mannen hade gripits. Han misstänks för grovt olaga hot, grovt vapenbrott och försök till mord.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan