Annons

Annons

Annons

Mat och dryck i Mellanskåne

Pizzasatsning på lördagar succé för spettkaksbageriet

Lördagar har blivit pizzadagar i Billinge. Det är Anna Cronsioe, 36, som driver anrika Fricks Spettkaksbageri & Trädgårdscafé i fjärde generationen, som fixar pizzorna tillsammans med kollegan Elin Wigrup, 36. Fast det gäller att beställa i tid. Det handlar om långjästa pizzor – och när degen tar slut är även pizzorna slut.

Elin Wigrup och Anna Cronsioe har kommit på hur man ska göra lördagarna roligare för Billingeborna och de andra i trakten. Nygräddade pizzor har inte bakats i byn på många år.

Bild: Lennart Andersson

Annons

– Vi gör degen en vecka innan. Sedan får den jäsa fram till lördagarna. Vi försöker ta till så att den ska räcka men man vet aldrig, säger Anna Cronsioe, vars gammelfarmor, som också hette Anna men Frick, startade spettkaksbageriet redan 1918.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan