Annons

Annons

Annons

Svedala

Gott hopp om att lösa storbråk och knivhugg mot 16-åring

Polisen har gott hopp om att lösa bråket som slutade med att en 16-årig Svedalakille fick en kniv i ryggen när han på torsdagskvällen var på väg till Mcdonalds.

Text

16-åringen som ska ha fått knivskador i ryggen fördes på torsdagen till sjukhus för vård. Arkivbild

Annons

– Svedala är en liten by, vi vet att det brukar komma fram vad det handlar om, säger Paul Nilsson, kommunpolis i Svedala.

Polisen var på fredagen igång med att reda ut vad som faktiskt hände vid storbråket torsdagskvällen i Svedala strax före klockan 21, vilket Skånska Dagbladet rapporterat om.

Annons

Annons

Det polisen enligt Paul Nilsson kan gå ut med på fredagen är att ett flertal personer, däribland två 17-åriga killar från Svedala, var på väg mot Mcdonalds när de ska ha mött ett annat gäng, enligt uppgift sex, sju maskerade personer. Det uppstår ett bråk på cykelvägen vid Nils Åkessonsgatan.

Tjafs slutar med hot och knivskärning

– Det blir någon form av tjafs, möjligen något som kommer upp sedan tidigare, men de blir påhoppade. En av målsäganden blir knivstucken någonstans i ryggen, berättar Paul Nilsson.

Kommunpolis Paul Nilsson kan inte ge några detaljer i ärendet, men har gott hopp om att hitta gärningspersonerna bakom den grova misshandeln och hoten med kniv.

Bild: Pernilla Nielsen Negrén

Polisens ledningscentral nås av larmet om bråket och knivskärningen och en ambulans samt en polispatrull skickades till Svedala. Den knivskurne 16-åringen förs till sjukhus för vård.

Fortsatt på sjukhus

Enligt information till kommunpolisen vårdades 16-åringen fortfarande på fredagen för skadorna. Men i vilken omfattning han skadats är oklart.

Ytterligare en jämnårig kille ska ha hotats till livet med en kniv mot sin hals. Om det rör sig om samma gärningsperson som misstänks för knivskärningen av den andre 16-åringen är i nuläget oklart.

Oklart är det även om de involverade känner varandra.

Annons

Gott hopp om att klarhet i fallet

– Möjligen har flera av gärningspersonerna haft kniv, säger Paul Nilsson, som har gott hopp om att händelsen ska klarna när polisen nu börjar utreda och prata med de involverade.

Det maskerade gänget ska ha lämnade brottsplatsen springande i riktning mot Bruksgatan, men ingen misstänkt var på fredagens eftermiddag gripen.

Polisen utreder det som hänt som grov misshandel och grovt olaga hot.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan