Annons

Annons

Annons

Ishockey

Folkfest och efterlängtad seger när Redhawks bjöd på gratis match

Bilköer som ringlade långt ut på motorvägen, publiksiffror som om det hade varit Redhawks-Rögle, och en strykande åtgång på matchtröjor i shoppen. Hockeyns dag gjorde lördagens sammandrabbning med Örebro till rena folkfesten – och efterlängtad seger blev det dessutom.

Text

Publikvärdarna Tobbe Johansson ochJohan Olofsson hade fullt upp, även en bra stund efter matchstart, med att dela ut gratisbiljetter till publiken.

Bild: Anna Lindblom

Annons

Publikvärdarna Johan Olofsson och Tobbe Johansson har knappt tid att prata, så strid är strömmen av nya besökare som vill kvittera ut sina gratisbiljetter i entrén till Malmö arena.

– Det är möjligen när Rögle spelar här som det kan bli såhär mycket folk, men aldrig annars, säger Tobbe Johansson.

– Och det är fler barn är vanligt, konstaterar Johan Olofsson.

Ovanligt mycket folk, men ändå lugnt och städat, tyckte ordningsvakt Georg Nilsson om Hockeyns dag, som gick av stapeln på Malmö arens på lördagen.

Bild: Anna Lindblom

Men lugnt och städat är det, trots den stora mängden folk, tycker ordningsvakt Georg Nielsen som egentligen inte tycker att det är så konstigt:

Annons

– Det är ju barnens dag.

Systrarna Nova och Amanda Lindström brukar kolla på Redhawks även när det inte är Hockeyns dag.

Bild: Anna Lindblom

Annons

Nova Lindström brukar i och för sig gå på Redhawks även när det inte är Hockeyns dag.

– Oftast ja.

Varför det?

– För att det är spännande!

Redhawks har haft det en smula motigt på sistone, för att uttrycka det milt, men Nova Lindströms syster Amanda har inte gett upp hoppet om en vändning, och varför inte i dag:

– Ja, kanske? Fast jag är inte riktigt säker.

Charles Ekelund, Jonathan Navström och Alexander Navström (som alla spelar i Redhawks) gick på Hockeyns dag med Kamil Bobrowski,som in i det längsta trodde på seger – och det gjorde han rätt i, matchen slutade 3-2.

Bild: Anna Lindblom

Kamil Bobrowski törs vara snäppet mer optimistisk.

– Ja, i dag hoppas jag att vi kan vända den dåliga trenden.

I shoppen ute i arenans foajé råder i alla fall ingen dålig trend. Petra Persson har sålt ovanligt många matchtröjor och halsdukar.

– Sådant säljer annars mest i början av säsongen, men man märker att det är andra människor här i dag än våra vanliga stammisar. Många förstagångsbesökare.

Bodil Andersson, Petra Persson och Tina Ogard i shoppen märkte att publiken var både större och yngre än vanligt.

Bild: Anna Lindblom

Och, tillägger kollegan Bodil Andersson, många barnfamiljer, vilket också märks på försäljningen.

Annons

– Ja, Hawkan är poppis i dag, och Hawkantröjan, säger hon med en nick mot backen med maskotgosedjur och t-shirts med maskottryck.

Annons

Hockeyns dag är ett samarbete mellan Malmö Redhawks, huvudsponsorerna Söderbergföretagen och Jyma fastigheter samt organisationen Min stora dag. Konceptet går ut på att alla besökare får komma in helt gratis, samtidigt som sponsorerna skänker en krona per åskådare till Min stora dag. Dessutom har även andra företag möjlighet att köpa särskilda Hockeyns dag-paket, där 20 procent av pengarna går till Min stora dag, och 80 Procent till Redhawks ungdomsverksamhet.

Matchen slutade 3-2 till Redhawks. Den officiella publiksiffran blev 10 873 personer.

Linn Andersson och Jonas Stjärnhäll, här med Linn Anderssons son Hugo Hoffström, tycker att Hockeyns dag är ”ett jättebra initiativ”.

Bild: Anna Lindblom

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan