Lagfarter SkD

Tomt i Svalövs kommun har fått ny ägare

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Cc Housing i Billeberga AB från Stockholm, är ny ägare till fastigheten Värmö 17:14 i Svalövs kommun. Säljare är Lettsell AB. Tomten är 902 kvadratmeter stor. Affären blev klar i december 2021 och köpesumman blev 280 000 kronor.

Nyligen såldes ett hus lite mindre än en kilometer därifrån, på Idrottsvägen 13. Där landade priset på 4 200 000 kronor för det 160 kvadratmeter stora huset.

  • Datum: 2021-12-15
  • Överlåtelse: Vanligt köp
  • Pris: 280000 kr
  • Taxeringsvärde: 172000 kr
  • Adress: VÄRMÖ 17:14,

Skurup

Nytt fall av elcykelstöld

Polisen har fått in ytterligare en anmälan om en elcykelstöld i Skurup.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Skurup
Skurup

Förra veckan skrev tidningen om att en elcykel stulits från en tomt på Ugglevägen i Skurup. En händelse som ägde rum under torsdagen.

Nu har polisen fått in ytterligare en anmälan om en elcykelstöld i Skurup. Den här gången från en tomt på Morkullevägen där någon/några stulit en blå Crescent.

Händelsen ägde rum på natten mellan torsdag och fredag.

Utrikes

Anhöriga väntar på besked från Tonga

Webbkarta med bilder från utbrottet natten till lördag.
Foto: Johan Hallnäs/TT
Utrikes
Utrikes Oroliga anhöriga i Nya Zeeland väntar på besked efter vulkanutbrottet och tsunamivågorna på Tonga. Det kan ta upp till två veckor innan kommunikationen med Tonga fungerar igen.

Kommunikation med Tonga är mycket bristfällig. Den kommunikationskabel som förbinder önationen i Stilla havet med resten av världen är skadad och kan ta veckor att reparera.

– Vårt hem ligger nära området som översvämmats och vi vet inte hur stora skadorna är, säger Filip Motulalo till AFP.

De invånare i Tonga som har lyckats kommunicera med omvärlden vittnar om ett land som ser ut som ett månlandskap.

Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern uppger att myndigheterna lyckats få kontakt med landets representation på Tonga via satellitlänk. Inga personskador rapporteras från huvudstaden Nuku'alofa, men i vissa områden är de materiella skadorna betydande. Nya utbrott och nedfall av vulkanisk aska kan inträffa, skriver New Zealand High Commission på Facebook.

Nya Zeeland och Australien har skickat militärflyg till Tonga för att bedöma skadorna efter de tsunamivågor som orsakades av ett vulkanutbrott under havet för två dagar sedan.

Utbrottet har täckt önationen med vulkanaska, orsakat förödelse i strandområden och lett till strömavbrott. Uppemot 80 000 av landets 106 000 invånare kan vara berörda av utbrottet, uppger Röda Korset enligt BBC. Ingen rapporteras dock ha omkommit.

Nya Zeeland hoppas kunna skicka förnödenheter, däribland dricksvatten, med ett militärt transportplan under måndagen.

Ett militärplan väntar på basen i Auckland, Nya Zeeland, på att lyfta mot Tonga för att hjälpa myndigheterna där.
Ett militärplan väntar på basen i Auckland, Nya Zeeland, på att lyfta mot Tonga för att hjälpa myndigheterna där.
Foto: NZDF /AP/TT
Bild från japanska vädersatelliten Himawari-8, som visar hur vulkanutbrottet reser sig ur havet.
Bild från japanska vädersatelliten Himawari-8, som visar hur vulkanutbrottet reser sig ur havet.
Foto: NICT/AP/TT

Kultur och nöje

Tv-journalisten Lisa Rennerstedt död

Jurymedlemmarna Lisa Rennerstedt och Kayo Shekoni under SM i dry martini 2003. Arkivbild.
Foto: Anders Wiklund/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje

Journalisten och tv-profilen Lisa Rennerstedt har avlidit efter en tids sjukdom, skriver Aftonbladet.

Vännen Annika Jankell träffade Lisa Rennerstedt så sent som i torsdags, berättar hon för Aftonbladet.

– Vi jobbade tillsammans på TV4 Stockholm i många år och har känt varandra i säkert 30 år. Hon var "one of a kind", briljant och en knasboll i positiv bemärkelse. Lisa är ojämförbar och ingen dussinkopia. Det är en otrolig förlust, säger Jankell till tidningen.

Lisa Rennerstedt har varit nyhetsankare för TV4 Stockholm och programledare för bland annat intervjuprogrammet "Lisa och en stor stark". Hon har också arbetat som tv-producent och har jobbat med program som "Efterlyst" och "Top model" på TV3.

Lisa Rennerstedt blev 68 år.

Utrikes

Alice Bah Kuhnke vill ha toppost i EU

Tidigare kulturministern Alice Bah Kuhnke (MP) har suttit i EU-parlamentet sedan 2019 och hoppas nu bli vald till talman. Arkivfoto.
Foto: Fredrik Persson/TT
Utrikes
Utrikes Bortgångne David Sassoli ska få en efterträdare som talman i EU-parlamentet.
Favoriten är Roberta Metsola från Malta – men hon utmanas av svenska Alice Bah Kuhnke (MP).

Bestörtningen var stor inom EU-maskineriet när besked kom i förra veckan om att talman David Sassoli avlidit på sjukhus i Italien.

EU-parlamentets talman var visserligen allvarligt sjuk i lunginflammation i höstas och lades sedan återigen in på sjukhus strax efter jul. Men att det skulle vara så illa att han faktiskt riskerade att dö var det få som anade.

Ceremoni väntar

Sassoli, från socialdemokratiska PD och med lång yrkeskarriär som journalist bakom sig, begravdes i Rom i fredags. Inför veckans parlamentssession i Strasbourg hålls dessutom en särskild minnesceremoni med EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen, rådsordförande Charles Michel och Frankrikes president Emmanuel Macron som några av deltagarna.

På tisdagsmorgonen inleds sedan valet av Sassolis efterträdare. Storfavorit är 42-åriga konservativa maltesiskan Roberta Metsola, i enlighet med en gammal uppgörelse mellan de stora partigrupperna i parlamentet. Metsola väntas därför få stöd av såväl kristdemokratiskt konservativa EPP, som liberala RE och socialdemokratiska S&D – även om särskilt de sistnämndas stöd ännu inte är givet.

Svensk kandidat

Än så länge finns dock bara tre utmanare: svenska Alice Bah Kuhnke (MP) från parlamentets gröna partigrupp De gröna/EFA, polske Kosma Zlotowski från EU-skeptiskt konservativa ECR samt spanska Sira Rego från Vänstern (tidigare främst känd under förkortningen GUE/NGL).

För att bli vald krävs absolut majoritet: 50 procent av de giltiga rösterna plus en röst.

Wiktor Nummelin/TT

FAKTA

Fakta: EU-parlamentets talman

EU-parlamentets arbete leds av talmannen, som väljs för 2,5 år i taget av hela EU-parlamentet. Posten är en av de mest statustyngda i EU, om än inte lika inflytelserik som uppdragen som kommissionsordförande eller rådsordförande.

Parlamentets första talman var fransyskan Simone Veil från 1979 till 1982. På 2000-talet har följande talmän lett arbetet:

1999–2002: Nicole Fontaine, Frankrike.

2002–2004: Pat Cox, Irland.

2004–2007: Josep Borrell, Spanien.

2007–2009: Hans-Gert Pöttering, Tyskland.

2009–2012: Jerzy Buzek, Polen.

2012–2017: Martin Schulz, Tyskland.

2017–2019: Antonio Tajani, Italien.

2019–2022: David Sassoli, Italien.

Sport

Nytt covidfall i svenska EM-truppen

Daniel Pettersson har isolerats efter att ha testat positivt under handbolls-EM. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Sport
Sport

Det svenska handbollslandslaget har fått ytterligare ett covidfall i truppen inför kvällens ödesmatch mot Tjeckien i EM.

Under söndagskvällen återkom högersexan Daniel Petterssons covidtest som positivt, vilket ledde till att han isolerades – och att han inte kan spela på en vecka, meddelar handbollslandslaget på sin hemsida.

Pettersson flyttas under måndagen till ett annat hotell i Bratislava.

Valter Chrintz kallas in, men det är inte säkert att han tillåts spela i kväll när det ska avgöras om Sverige tar sig vidare till huvudrundan i

Skulle Sverige ta sig vidare kan Pettersson återvända till spel först till den tredje matchen i huvudrundan.

Hilda Djupenström/TT

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Företagsfinanser.se

Ökning av ansökningar om pausade amorteringar!

Företagsfinanser.se Bostadsmarknaden har trots omständigheterna inte rasat, istället har försäljningen ökat med hela 13 % och med ett fortsatt tryck på visningar på uteliggande bostäder.

Men även fast bostadsmarknaden är i full rullning så är det många bankkunder som har valt att pausa sina amorteringar på sina bostadslån. Detta i och med att bankerna lättat på tyglarna en aning som hjälp för den ekonomiska situationen som många sitter i just nu. I April så var det många husköp som gick i lås och många nya lyckliga husägare som flyttade in i sina nya hem. April är generellt sett en månad då många köper hus varje år och det visade sig vara så även under detta år.

Varje år så ökar mängden bostadslån i Sverige och ligger tillsammans på tusentals miljarder i värde. För de flesta hushåll så är det boendet som kostar mest månadsvis och också den utgift som svider mest. I mars gick bankerna ut med att de ändrar amorteringskraven för att hjälpa sina kunder. På detta sätt är det många som har kunnat spara in en del. Även fast det varje år är många kunder som ansöker om amorteringsfria månader på sina bolån, så har det varit en stor ökning av fall under de senaste månaderna.

Reporäntan oförändrad

Riksbanken meddelade nyligen att de lämnar kvar reporäntan på noll och detta för att de anser att den nedåtgående ekonomiska spiralen beror på gällande restriktioner. Det anses också vara svårt att sätta en prognos på hur framtiden kommer att se ut. Att räntan ligger oförändrad är ingenting som låntagare kommer att märka då det är samma som innan. Riksbanken betonar dock att räntan kan komma att sänkas om det anses vara nödvändigt i framtiden.

Många anser att räntan borde ha blivit reglerad ned på minus men Riksbanken menar på att det inte finns någon anledning att göra så i dagsläget. Anledningen till detta är att denna krisen inte är grundad i en finanskris likt den 2008, så den ska inte bedömas som så. Norge och Storbritanniens centralbanker sänkte däremot sina räntor med 0,5 %.

Detta tittar banken på när du ansöker om företagslån

Det är också många företagare som ansöker på företagsfinanser.se för att kunna hantera den nuvarande ekonomiska situationen där många företag står med en lägre produktion och därav omsättning. När ett företag ansöker om ett lån så är det dessa punkter som banken tittar på i en ansökan:

– Ägarna av företaget - referenser, privatekonomi och erfarenheter.

– Företagets affärsplan - detaljerad plan.

– Eventuell ekonomisk hjälp - revisor eller liknande.

– Balansräkning, bokslut och deklaration på företag som etablerat sig redan.

Det finns ett par olika företagslån som banker kan låna ut till företagare och vilket som passar för eventuella företag kan variera beroende på behovet. Ett företag som behöver investera i inventarier, maskiner eller byggnader brukar exempelvis oftast välja en investeringskredit och enbart amortera för den summa som är använd.

Skurup

Man stal varor på Coop

Skurup
Skurup

På fredagseftermiddagen kunde en civil väktare gripa en man inne på Coop på Södergatan i Skurup.

Mannen, som är i 25-årsåldern, hade vid tillfället snattat varor för sammanlagt 169 kronor. Något den civila väktaren upptäckte.

Varorna kunde inte lämnas tillbaka och butiken har nu skadeståndskrav på mannen. Detta då varorna inte längre går att sälja.

Sport

Djokovic kan stoppas även från Franska

Novak Djokovic på väg hem till Serbien efter att ha utvisats från Australien.
Foto: Darko Bandic/AP/TT
Sport
Sport Novak Djokovic utvisades efter vaccinationsbråket inför Australian Open.
Nu riskerar tennisstjärnan även att stoppas från Franska mästerskapen i maj.
Landet ska enligt uppgifter införa vaccinationskrav för idrottare.

Världsettan var på jakt efter rekordet om flest grand slam-titlar på herrsidan i Australian Open. Men eftersom serben utvisades lämnas vägen öppen för Rafael Nadal att ta sin 21:a titel och därmed bli historisk.

Nästa chans att slå rekordet för Djokovic är Franska mästerskapen i maj. Men enligt uppgifter till nyhetsbyrån AFP ska den franska regeringen införa krav på vaccinationsbevis för idrottare som vill tävla i landet.

Djokovic skulle därför inte kunna delta i grand slam-turneringen om han inte vaccinerar sig eller får dispens.

AFP:s uppgifter går tvärtemot vad idrottsminister Roxana Maracineanu sade i förra veckan. Maracineanu meddelade då att idrottare kan undantas från vaccinationskravet.

Det är dock inte bara motgångar för världsettan som just nu är på väg hem från Australien, efter den mycket uppmärksammade vaccinations- och visumhärvan där Djokovic till sist utvisades.

Under måndagen öppnade den australiska regeringen för att serben kan tillåtas spela i Australian Open nästa år, trots regeln som gör gällande att Djokovic inte får söka visum på tre år.

Premiärministern Scott Morrison sade att den 34-årige världsettan kan beviljas undantag.

– Jag vill inte säga något som kan försvåra möjligheterna att göra rätt bedömning för ministern, sade han till radiostationen 2GB.

– Men under treårsperioden finns det en möjlighet att komma tillbaka under rätt omständigheter, tillade han.

Djokovic är regerande mästare i Melbourne och har vunnit turneringen nio gånger.

Hilda Djupenström/TT

Ekonomi

Rättegång mot Bonnesen i oktober

Swedbanks tidigare vd och koncernchef Birgitte Bonnesen. Arkivbild.
Foto: Janerik Henriksson/TT
Ekonomi
Ekonomi

Rättegången mot Swedbanks tidigare vd Birgitte Bonnesen kommer att påbörjas den 4 oktober i år, och beräknad preliminärt att pågå under 18 dagar, skriver DI.

Birgtte Bonnesen står åtalad för för grovt svindleri alternativt grov marknadsmanipulation samt obehörigt röjande av insiderinformation i samband med penningtvättshärvan i Baltikum.

Johanna Cederblad/TT

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL