Lagfarter SkD

Ny ägare till tomt i Svalövs kommun

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Försäljningen av tomten Värmö 17:10 i Svalövs kommun är nu klar. Ny ägare blir Cc Housing i Billeberga AB från Stockholm, som köpte fastigheten av Lettsell AB. Ägarbytet gjordes i december 2021 och priset blev 280 000 kronor. Tomten är 813 kvadratmeter stor.

Lite mindre än en kilometer därifrån såldes nyligen ett hus, på Idrottsvägen 13. Där såldes ett 160 kvadratmeter stort hus och priset för det blev 4 200 000 kronor.

  • Datum: 2021-12-15
  • Överlåtelse: Vanligt köp
  • Pris: 280000 kr
  • Taxeringsvärde: 161000 kr
  • Adress: VÄRMÖ 17:10,

Utrikes

Johnson redo att samarbeta i polisutredning

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson vid 10 Downing Street under måndagen.
Foto: Alberto Pezzali/AP/TT
Utrikes
Utrikes Londonpolisen utreder uppgifterna om att fester har hållits i den brittiska premiärministerns bostad 10 Downing Street – trots pandemirestriktioner.
Själv säger Boris Johnson att han är redo att samarbeta med polisen.

Den brittiske premiärministern Boris Johnson kommer att samarbeta "fullt ut" med Londonpolisen och anser att det är "fullständigt korrekt" att inleda en utredning, skriver The Independent.

Uttalandet kommer från Johnsons presstalesperson efter att chefen för Londonpolisen, Cressida Dick, under tisdagsförmiddagen meddelat att man kommer att utreda "ett antal evenemang" på adressen.

Enligt polisen gäller utredningen ett flertal möjliga “allvarliga och uppenbara" brott mot pandemirestriktioner på såväl Downing Street som i regeringskvarteren Whitehall.

Johnson kommer även att låta sig förhöras av polis och överlämna dokument, enligt hans presstalesperson.

Den brittiske premiärministern och hans regering har under den senaste tiden fått skarp kritik på grund av uppgifterna om att evenemang arrangerats – trots att strikt lockdown med syfte att stoppa smittspridningen gällde för övriga landet under den aktuella tiden och endast sex personer fick samlas.

Anklagelserna har lett till krav på premiärministerns avgång bland upprörda britter, den politiska oppositionen och även inom det egna konservativa partiet.

Nya festuppgifter

Under måndagen kom nya uppgifter om att premiärministern även firats på sin 56-årsdag, med upp till 30 gäster på regeringskansliet. Överraskningsfesten ska ha arrangerats av Boris Johnsons fru, då fästmö, Carrie Symonds den 19 juni 2020.

Uppgifterna kring att händelserna, som i brittisk press fått namnet "Partygate", nu kommer att utredas av polis välkomnas av den den politiska oppositionen.

Liberaldemokraternas ledare Ed Davey säger i ett uttalande till The Guardian att han hoppas Boris Johnson kommer att förhöras under ed på sin lokala polisstation.

"Det här är det första steget mot rättvisa för miljoner människor i landet som har upplevt så mycket smärta och ilska inför Johnsons beteende", säger Davey i uttalandet.

Försenar utredning

Även Londons borgmästare Sadiq Khan, som efterträdde Johnson på posten, välkomnar i ett uttalande till The Independent utredningen.

"Det kan inte finnas en regel för regeringen och en annan för alla andra", säger han.

Beskedet att Londonpolisen utreder uppgifterna om fester på Downing Street leder även till att en annan utredning, den om tjänstemannen Sue Gray, nu försenas, enligt Financial Times.

Resultaten förväntades presenteras i veckan, men kommer enligt tidningen, som citerar regeringskällor, i ljuset av de nya uppgifterna att skjutas upp.

Inrikes

24-åring döms för mord på nybliven mamma

Den 20-åriga kvinnan knivmördades av sin sambo i april förra året.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Inrikes
Inrikes En 24-årig man dömdes på tisdagen till livstids fängelse för mord på sin 20-åriga sambo, rapporterar Aftonbladet. Kvinnan höggs till döds i sitt eget sovrum med parets nyfödda son intill sig.

Mordet skedde den 15 april förra året i parets gemensamma bostad i Nacka utanför Stockholm. Mannen åtalades i november för att med ett stort antal hugg ha dödat sambon med en kökskniv.

Själv har han hävdat att han drabbats av en minneslucka, och initialt trodde att sambon tagit livet av sig.

Chefsrådmannen Olof Wetterqvist säger till Aftonbladet att gärningen varit särskilt hänsynslös och att det är en av faktorerna som ger livstids fängelse.

– Kvinnan dödades i sitt hem med ett stort antal knivhugg och på sängen bredvid henne låg parets bebis. Hon har dött av förblödning och det kan antas att hon upplevt en stor dödsångest, säger han.

Polisen fick kännedom om mordet efter att 24-åringen ringde 112 och uppgav att sambon knivskurit sig själv. Polisen fattade dock snabbt misstankar mot mannen som anhölls dagen därpå.

Simon Uggla/TT

Sport

Hectors nya succé – vann OS-genrepet

Sara Hector är tvåa efter första åket i Kronplatz.
Foto: Alessandro Trovati/AP/TT
Sport
Sport Sara Hector fick bästa möjliga genrep inför OS. Svenskan vann storslalomtävlingen i Kronplatz efter ett imponerade andra åk – och åker till Peking som en av guldfavoriterna.

Sara Hector gjorde ett bra första åk och ledde efter de första två mellantiderna, men sedan tappade svenskan. I mål var Hector 34 hundradelar efter ledaren Petra Vlhova från Slovakien.

I det andra åket säkrade Hector sin andra raka seger i storslalom. Där var hon snabbast ner och vann med 15 hundradelar framför tvåan Petra Vhlova.

Nanny Lögdal/TT

Lokal debatt SkD

Att skylla på andra är SD-M-styrets signum

De styrande partierna i kommunhuset är expert på saktfärdighet och att skylla på andra, enligt Socialdemokraterna.
Foto: Johan Nilsson/TT
Lokal debatt SkD
Hörby
LOKAL DEBATT HÖRBY Svar från Socialdemokraterna till signaturen ”Skattebetalare i Hörby” och inlägget ”Oppositionen bara gnäller - förstör för våra ungdomar”

Detta är en debattartikel som uttrycker en personlig åsikt. Den är inte skriven av tidningens journalister.

Nej det är inte oppositionen som förstör för våra ungdomar!

Ansvaret för att kommunfullmäktige flyttar till Lågehallarna vilar på kommunfullmäktiges ordförande. Denne har i två år, eller så länge pandemin rasat, vetat om att ingen ville banta kommunfullmäktige av demokratiska skäl.

Kräver digital utrustning

Det skulle vara intressant att höra vad den anonyme tyckaren skulle säga om att vi från oppositionen sida har krävt digital utrustning ända sedan pandemiutbrottet. Ett stort flertal av landets kommuner använder digital teknik för sina fullmäktige sammanträden.

Saktfärdighet och skylla på oppositionen är styrets signum när man inte klarar av att lösa saker själv. Det går ut över ungdomarna i Lågehallarna.

Sparivern är så stor i Hörby att man inte prioriterar att rusta kommunhuset för dylika behov. Likadant är det med behandling av alla andra förslag

Berg av motioner

Ett sällan skådat berg av motioner och medborgarförslag ligger och väntar på behandling.

Vi lägger konkreta, konstruktiva förslag. Våra ungdomar är väl värda en politik som även omfattar dem. Vi har fört fram förslag om fria resor med kollektivtrafik för ungdom i gymnasieåldern och lagt förslag om byggande av en skatepark för att nu nämna något.

För Socialdemokraterna

Renaldo Tirone, Henrik Andersson

Inrikes

Smittan fortsatt hög – rekord för VG-regionen

Rekordmånga konstaterades vara smittade av covid-19 i Västra Götaland under vecka tre. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes Smittan fortsätter att ligga högt i landet. I Västra Götaland var antalet nya bekräftade fall av covid-19 under vecka tre 44 791 – den högsta noteringen under en enskild vecka sedan pandemins start.
I hela landet har nära 140 000 nya fall rapporterats sedan i torsdags.

Även antalet PCR-prover i regionen, 130 554, var det högsta som tagits under en enskild vecka under pandemin. På grund av det höga trycket har många fått vänta länge på svar, vilket gör att det troligtvis är ännu fler som varit smittade än vad som rapporterats, skriver Västra Götalandsregionen i ett pressmeddelande.

Förra veckan gav Folkhälsomyndigheten regionerna möjlighet att prioritera i provtagning, och många använder sig även av hemmatester som inte registreras.

På tisdagen vårdades totalt 418 patienter med covid-19 på sjukhus i Västra Götaland, varav 20 på intensivvårdsavdelning.

I Västra Götaland genomfördes en stor vaccinationsdag med drop-in på 149 mottagningar runt om i länet i lördags. En sammanställning från två tredjedelar av vaccinatörerna, 100 av 149 mottagningar, visar att över 30 000 personer fick en spruta under dagen, rapporterar Västra Götalandsregionens nyhetssida VGRFokus.

Totalt har nu sammanlagt 1 922 990 personer i Sverige smittats med covid-19, enligt Folkhälsomyndighetens statistik på tisdagen. Det är en ökning med nära 139 000 fall sedan i fredags. Totalt har nu 15 693 personer avlidit med covid-19.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Privatlån.com

Hur man hittar det bästa personliga lånet

Privatlån.com

När man ska ta ett privatlån vill man förstås få ett lån med bästa möjliga förutsättningar. Men hur bör man då bära sig åt för att kunna hitta bästa möjliga personliga lån, och vad är det viktigt att tänka på när man jämför olika lån? Just detta ska vi gå igenom i denna text.

Använd dig av en låneförmedlare

Ett av de allra bästa tipsen som vi kan ge dig för att du ska kunna hitta bästa möjliga personliga lån är att använda dig av en låneförmedlare. Genom att använda dig av en sådan kan du nämligen göra en låneansökan hos flera olika aktörer, detta genom att bara behöva ansöka en enda gång. När du ansöker om ett lån hos en låneförmedlare ansöker nämligen denna om lån hos flera olika aktörer åt dig. De låneansökningar som du får beviljade kommer sedan listas åt dig av låneförmedlaren. Du kan därefter välja det låneerbjudande som passar dig allra bäst.

Det finns alltså en mängd olika fördelar med att använda sig av en låneförmedlare. Först och främst ger det dig så stora chanser som möjligt att hitta bästa möjliga låneerbjudande, detta eftersom låneförmedlaren ansöker om lån hos flera olika aktörer åt dig. Dessutom sparar du väldigt mycket tid på att använda dig av en låneförmedlare. Genom att göra det räcker det nämligen med att du gör en enda ansökan i stället för att själv behöva sitta och ansöka om flera olika lån. Låneförmedlaren gör helt enkelt jobbet åt dig.

En annan mycket stor fördel med att använda sig av en låneförmedlare är att det då bara görs en enda kreditupplysning i ditt namn. Sitter du själv och ansöker om flera olika lån kommer det nämligen att göras flera olika kreditupplysningar på dig. Det vanligaste är att kreditupplysningar görs med hjälp av Upplysningscentralen, eller UC som det är mer känt som. Nackdelen med UC är att när de gör en kreditupplysning på dig kommer din kreditpoäng att försämras något. Sitter du då och ansöker om lån hos flera olika långivare som gör sina kreditupplysningar med UC kan det därför få allvarligt negativa konsekvenser för din kreditpoäng. Detta behöver du dock alltså inte oroa dig för om du gör en låneansökan via en låneförmedlare. Då räcker det nämligen med att göra en ansökan vilket innebär att det bara kommer att göras en kreditupplysning på ditt namn. Detta är därför något som inte kommer att påverka din kreditpoäng alltför mycket.

Jämför ränta och andra avgifter

En av de absolut viktigaste sakerna att titta på när man ska jämföra olika lån är räntan. Gör dock inte misstaget att bara fokusera på den nominella räntan, ett misstag som det tyvärr är vanligt för låntagare att göra. Den nominella räntan ger dig nämligen bara en delvis uppfattning om hur mycket pengar det kommer kosta dig att låna pengar. Just därför är det den effektiva räntan du bör fokusera på. Den effektiva räntan talar nämligen om för dig vad den sammanlagda kostnaden för ett lån kommer att bli. I den effektiva räntan ingår både den nominella räntan samt andra eventuella avgifter som kan tillkomma till ett lån. Detta kan röra sig om aviavgifter samt uppläggningsavgifter. För dig som ska låna pengar är det förstås bättre ju lägre ränta och ju färre avgifter som tillkommer till ett lån. Ju lägre ränta och ju färre avgifter desto billigare blir det nämligen för dig att låna pengar, något som av förklarliga skäl är en stor fördel.

Återbetalningstiden

Det är också viktigt att ta hänsyn till hur lång tid du har på dig att betala tillbaka ett lån. Här gäller det förstås att välja en återbetalningstid som ger dig en rimlig månadskostnad. När det gäller detta kan det vara lockande att dra ut på återbetalningstiden så mycket som möjligt för att ge dig lägsta möjliga månadskostnad. Det är dock inte någon bra idé, för ju längre du drar ut på återbetalningstiden desto dyrare kommer det nämligen bli för dig att låna pengar. Detta beror på att en lång återbetalningstid i de flesta fall innebär en högre ränta. Se därför till att välja en återbetalningstid som ger dig en månadskostnad som du har råd med, dock utan att dra ut på den alltför länge. Det gäller helt enkelt för dig som låntagare att hitta en bra balans mellan återbetalningstiden och månadskostnaden.

Lån med säkerhet

Ett av de alternativ du har när du ska låna pengar är att ta ett lån med säkerhet. Ett lån med säkerhet innebär att du måste lämna något i säkerhet till långivaren. Detta kan denne då ta ifrån dig om du inte klarar av att betala tillbaka lånet enligt den betalningsplan ni kommit överens om. Exempel på saker som man kan lämna i säkerhet är din bil eller din bostad. Faktum är att det är vanligt att använda samma sak som man lånar pengar till som säkerhet. Lånar du då till exempel pengar till att köpa en bostad lämnar du denna bostad i säkerhet. Klarar du då inte av att betala tillbaka lånet så som det är tänkt kan långivaren ta din bostad från dig. Detta kanske kan låta som en stor nackdel, men faktum är att det även finns stora fördelar med att ta ett lån med säkerhet. Dels brukar du kunna få lån på större belopp när det kommer till lån med säkerhet, detta eftersom långivaren tar en mindre finansiell risk när de ger dig ett sådant lån. På grund av att de tar en mindre finansiell risk kan de i de flesta fall också erbjuda en lägre ränta när det kommer till lån med säkerhet. Detta är förstås en stor fördel för dig som låntagare.

Lån utan säkerhet

Alternativet till ett lån med säkerhet är att ta ett lån utan säkerhet. Precis som namnet antyder är detta en typ av lån där du inte behöver lämna något i säkerhet till långivaren. Faktum att du slipper göra det är fördelen med dessa lån. Nackdelarna är att eftersom långivaren tar en större finansiell risk genom att ge dig ett lån utan säkerhet kan du i många fall inte låna lika stora belopp när det kommer till dessa lån. Dessutom innebär den större finansiella risk som långivaren tar att du får betala en högre ränta.

Snabblån

På senare år har det också blivit allt populärare med så kallade snabblån. Precis som namnet antyder är dessa lån där det går snabbt att få reda på ifall din låneansökan blivit godkänd eller ej. Blir den godkänd går det också snabbt att få dina pengar utbetalda. En av fördelarna med snabblån är att även du som har betalningsanmärkningar i många fall kan få denna typ av lån beviljade. Nackdelen med denna typ av lån är att de brukar ha väldigt hög ränta samtidigt som du i de flesta fall brukar ha kort tid på dig att betala tillbaka pengarna. Du bör därför endast ta denna typ av lån då det är absolut nödvändigt och då du är helt säker på att du verkligen kommer att kunna betala tillbaka det i tid. Detta är visserligen fallet med alla lån, men framför allt när det gäller snabblån eftersom det är lättare att få ett sådant lån beviljat samtidigt som det kan få allvarliga ekonomiska konsekvenser för dig om du inte klarar av att betala tillbaka det.

Sport

ALPVC-HECTOR: HECTOR TOG ANDRA RAKA SEGERN

Sport
Sport

Sara Hector vann den sista världscuptävlingen före OS. Storslalomstjärnan säkrade ytterligare en pallplats i Kronplatz och var 15 hundradelar före tvåan Petra Vlhova.

Inrikes

Skadade elev i skolattack – döms till vård

En man döms till rättspsykiatrisk vård efter skolattacken i Varberg. Arkivbild.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Inrikes
Inrikes Mannen tog sig in med yxa och kniv på en skola, och en 17-åring skadades lindrigt. Nu döms mannen till rättspsykiatrisk vård.

En man i 30-årsåldern döms för försök till mord, försök till grov mordbrand, mordbrand och skadegörelse efter en attack på en gymnasieskola i Varberg. Påföljden blir rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Åklagaren yrkade ursprungligen på att mannen skulle dömas till tolv års fängelse. Det ändrades en rättspsykiatrisk utredning visat att mannen lider av en allvarlig psykisk störning, och att han även begått de brott han åtalats för under påverkan av en psykisk störning, rapporterar SVT Halland.

Det var den 28 januari 2021 som mannen tog sig in på en gymnasieskola i Varberg beväpnad med kniv och yxa, klädd i arbetskläder och hjälm med visir. En 17-årig elev blev skadad i handen vid händelsen. När mannen självmant lämnat platsen hittades också molotovcocktails som han misstänks ha haft med sig.

Innan händelsen på skolan ska mannen ha startat en brand i ett soprum, samt ha försökt starta en brand i sin lägenhet.

Tingsrätten dömer också mannen till att betala skadestånd till tretton personer på cirka 100 000 kronor per person, samt lika mycket till bostadsbolaget.

Alice Nordevik/TT

Ekonomi

Leveransproblem slår mot General Electric

General Electric brottas med oväntat stora leveransproblem, vilket slår mot försäljningen. Arkivbild
Foto: Thibault Camus AP/TT
Ekonomi
Ekonomi

Det amerikanska verkstadskonglomeratet General Electric drabbades oväntat hårt av leveransproblem. Intäkterna under fjärde kvartalet sjönk till 20,3 miljarder dollar, vilket kan jämföras med en snittprognos på 21,4 miljarder enligt en Bloombergenkät.

– Vi har vissa kortsiktiga problem att ta oss igenom, men det känns väldigt bra när det gäller förutsättningarna under 2022, säger koncernchefen Larry Culp.

Resultatet rensat för engångsposter från fjärde kvartalet, på 92 cent per aktie, var dock bättre än väntat. Snittprognosen låg på 84 cent.

Joakim Goksör/TT

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL