Lagfarter SkD

62 kvadratmeter stort hus i Billeberga sålt

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Försäljningen av huset på adressen Värmövägen 14A i Billeberga är nu klar. Ny ägare blir Van Bon Dat Nguyen, 30, sedan tidigare boende på just Värmövägen som köper fastigheten av Magdolna Anna Szabo. Huset har en boyta på 62 kvadratmeter. Ägarbytet gjordes i december 2021 och priset blev 1 520 000 kronor.

Bara några hundra meter bort såldes nyligen ett annat hus, på Idrottsvägen 13. Priset blev där 4 200 000 kronor, för det 160 kvadratmeter stora huset.

  • Datum: 2021-12-15
  • Överlåtelse: Vanligt köp
  • Pris: 1520000 kr
  • Taxeringsvärde: 755000 kr
  • Adress: Värmövägen 14A, Billeberga

Utrikes

Johnson redo att samarbeta i polisutredning

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson vid 10 Downing Street under måndagen.
Foto: Alberto Pezzali/AP/TT
Utrikes
Utrikes Londonpolisen utreder uppgifterna om att fester har hållits i den brittiska premiärministerns bostad 10 Downing Street – trots pandemirestriktioner.
Själv säger Boris Johnson att han är redo att samarbeta med polisen.

Den brittiske premiärministern Boris Johnson kommer att samarbeta "fullt ut" med Londonpolisen och anser att det är "fullständigt korrekt" att inleda en utredning, skriver The Independent.

Uttalandet kommer från Johnsons presstalesperson efter att chefen för Londonpolisen, Cressida Dick, under tisdagsförmiddagen meddelat att man kommer att utreda "ett antal evenemang" på adressen.

Enligt polisen gäller utredningen ett flertal möjliga “allvarliga och uppenbara" brott mot pandemirestriktioner på såväl Downing Street som i regeringskvarteren Whitehall.

Johnson kommer även att låta sig förhöras av polis och överlämna dokument, enligt hans presstalesperson.

Den brittiske premiärministern och hans regering har under den senaste tiden fått skarp kritik på grund av uppgifterna om att evenemang arrangerats – trots att strikt lockdown med syfte att stoppa smittspridningen gällde för övriga landet under den aktuella tiden och endast sex personer fick samlas.

Anklagelserna har lett till krav på premiärministerns avgång bland upprörda britter, den politiska oppositionen och även inom det egna konservativa partiet.

Nya festuppgifter

Under måndagen kom nya uppgifter om att premiärministern även firats på sin 56-årsdag, med upp till 30 gäster på regeringskansliet. Överraskningsfesten ska ha arrangerats av Boris Johnsons fru, då fästmö, Carrie Symonds den 19 juni 2020.

Uppgifterna kring att händelserna, som i brittisk press fått namnet "Partygate", nu kommer att utredas av polis välkomnas av den den politiska oppositionen.

Liberaldemokraternas ledare Ed Davey säger i ett uttalande till The Guardian att han hoppas Boris Johnson kommer att förhöras under ed på sin lokala polisstation.

"Det här är det första steget mot rättvisa för miljoner människor i landet som har upplevt så mycket smärta och ilska inför Johnsons beteende", säger Davey i uttalandet.

Försenar utredning

Även Londons borgmästare Sadiq Khan, som efterträdde Johnson på posten, välkomnar i ett uttalande till The Independent utredningen.

"Det kan inte finnas en regel för regeringen och en annan för alla andra", säger han.

Beskedet att Londonpolisen utreder uppgifterna om fester på Downing Street leder även till att en annan utredning, den om tjänstemannen Sue Gray, nu försenas, enligt Financial Times.

Resultaten förväntades presenteras i veckan, men kommer enligt tidningen, som citerar regeringskällor, i ljuset av de nya uppgifterna att skjutas upp.

Inrikes

24-åring döms för mord på nybliven mamma

Den 20-åriga kvinnan knivmördades av sin sambo i april förra året.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Inrikes
Inrikes En 24-årig man dömdes på tisdagen till livstids fängelse för mord på sin 20-åriga sambo, rapporterar Aftonbladet. Kvinnan höggs till döds i sitt eget sovrum med parets nyfödda son intill sig.

Mordet skedde den 15 april förra året i parets gemensamma bostad i Nacka utanför Stockholm. Mannen åtalades i november för att med ett stort antal hugg ha dödat sambon med en kökskniv.

Själv har han hävdat att han drabbats av en minneslucka, och initialt trodde att sambon tagit livet av sig.

Chefsrådmannen Olof Wetterqvist säger till Aftonbladet att gärningen varit särskilt hänsynslös och att det är en av faktorerna som ger livstids fängelse.

– Kvinnan dödades i sitt hem med ett stort antal knivhugg och på sängen bredvid henne låg parets bebis. Hon har dött av förblödning och det kan antas att hon upplevt en stor dödsångest, säger han.

Polisen fick kännedom om mordet efter att 24-åringen ringde 112 och uppgav att sambon knivskurit sig själv. Polisen fattade dock snabbt misstankar mot mannen som anhölls dagen därpå.

Simon Uggla/TT

Sport

Hectors nya succé – vann OS-genrepet

Sara Hector är tvåa efter första åket i Kronplatz.
Foto: Alessandro Trovati/AP/TT
Sport
Sport Sara Hector fick bästa möjliga genrep inför OS. Svenskan vann storslalomtävlingen i Kronplatz efter ett imponerade andra åk – och åker till Peking som en av guldfavoriterna.

Sara Hector gjorde ett bra första åk och ledde efter de första två mellantiderna, men sedan tappade svenskan. I mål var Hector 34 hundradelar efter ledaren Petra Vlhova från Slovakien.

I det andra åket säkrade Hector sin andra raka seger i storslalom. Där var hon snabbast ner och vann med 15 hundradelar framför tvåan Petra Vhlova.

Nanny Lögdal/TT

Lokal debatt SkD

Att skylla på andra är SD-M-styrets signum

De styrande partierna i kommunhuset är expert på saktfärdighet och att skylla på andra, enligt Socialdemokraterna.
Foto: Johan Nilsson/TT
Lokal debatt SkD
Hörby
LOKAL DEBATT HÖRBY Svar från Socialdemokraterna till signaturen ”Skattebetalare i Hörby” och inlägget ”Oppositionen bara gnäller - förstör för våra ungdomar”

Detta är en debattartikel som uttrycker en personlig åsikt. Den är inte skriven av tidningens journalister.

Nej det är inte oppositionen som förstör för våra ungdomar!

Ansvaret för att kommunfullmäktige flyttar till Lågehallarna vilar på kommunfullmäktiges ordförande. Denne har i två år, eller så länge pandemin rasat, vetat om att ingen ville banta kommunfullmäktige av demokratiska skäl.

Kräver digital utrustning

Det skulle vara intressant att höra vad den anonyme tyckaren skulle säga om att vi från oppositionen sida har krävt digital utrustning ända sedan pandemiutbrottet. Ett stort flertal av landets kommuner använder digital teknik för sina fullmäktige sammanträden.

Saktfärdighet och skylla på oppositionen är styrets signum när man inte klarar av att lösa saker själv. Det går ut över ungdomarna i Lågehallarna.

Sparivern är så stor i Hörby att man inte prioriterar att rusta kommunhuset för dylika behov. Likadant är det med behandling av alla andra förslag

Berg av motioner

Ett sällan skådat berg av motioner och medborgarförslag ligger och väntar på behandling.

Vi lägger konkreta, konstruktiva förslag. Våra ungdomar är väl värda en politik som även omfattar dem. Vi har fört fram förslag om fria resor med kollektivtrafik för ungdom i gymnasieåldern och lagt förslag om byggande av en skatepark för att nu nämna något.

För Socialdemokraterna

Renaldo Tirone, Henrik Andersson

Inrikes

Smittan fortsatt hög – rekord för VG-regionen

Rekordmånga konstaterades vara smittade av covid-19 i Västra Götaland under vecka tre. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes Smittan fortsätter att ligga högt i landet. I Västra Götaland var antalet nya bekräftade fall av covid-19 under vecka tre 44 791 – den högsta noteringen under en enskild vecka sedan pandemins start.
I hela landet har nära 140 000 nya fall rapporterats sedan i torsdags.

Även antalet PCR-prover i regionen, 130 554, var det högsta som tagits under en enskild vecka under pandemin. På grund av det höga trycket har många fått vänta länge på svar, vilket gör att det troligtvis är ännu fler som varit smittade än vad som rapporterats, skriver Västra Götalandsregionen i ett pressmeddelande.

Förra veckan gav Folkhälsomyndigheten regionerna möjlighet att prioritera i provtagning, och många använder sig även av hemmatester som inte registreras.

På tisdagen vårdades totalt 418 patienter med covid-19 på sjukhus i Västra Götaland, varav 20 på intensivvårdsavdelning.

I Västra Götaland genomfördes en stor vaccinationsdag med drop-in på 149 mottagningar runt om i länet i lördags. En sammanställning från två tredjedelar av vaccinatörerna, 100 av 149 mottagningar, visar att över 30 000 personer fick en spruta under dagen, rapporterar Västra Götalandsregionens nyhetssida VGRFokus.

Totalt har nu sammanlagt 1 922 990 personer i Sverige smittats med covid-19, enligt Folkhälsomyndighetens statistik på tisdagen. Det är en ökning med nära 139 000 fall sedan i fredags. Totalt har nu 15 693 personer avlidit med covid-19.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Miljonlotteriet

Miljonlotteriet testar på en ny strategi för sin annonsering!

Miljonlotteriet Miljonlotteriet är ett av Sveriges största lotterier och har funnits med sedan 1964.

För dig som inte vet något om lotteriet sedan tidigare, så är Miljonlotteriet grundat av iogt.se som sedan start haft som mål att låna lotteriet finansiera deras arbete mot droger i samhället. I och med regleringen av spelmarknaden förra året så har också de svenska lotterierna och spelbolagen kunnat ändra sin marknadsföring och i samband med dessa ändringar så är det bestämt att Miljonlotteriet blir digitalt, för att dra in ännu mer pengar till välgörenhetsarbetet som IOGT fokuserar på. Om du är intresserad av att kika in Miljonlotteriet så kan du göra detta här eller läsa mer om dem i denna artikel om Miljonlotteriet.

Eftersom att den svenska spelmarknaden har blivit annorlunda, så är detta en stor fördel för det svenska Miljonlotteriet eftersom att de kan använda förändringarna till något positivt. Den nya strategin för lotteriet är helt enkelt att visa mer var pengarna från Miljonlotteriets överskott går, så att fler människor får vara delaktiga i välgörenhetsarbetet som IOGT arbetar med. Sedan starten har lotteriet bidragit med över 2 miljarder kronor totalt till välgörenhetsarbete och detta är något som lotteriets överskott ska fortsätta att gå till, precis som det gjort sedan start.

Miljonlotteriet blickar framåt!

Miljonlotteriet har bestämt sig för att satsa bredare på just den digitala annonseringen där lotteriet riktar in sig på ansvarsfullt spelande och behöver numera uppfylla de hårda kraven som ställs på svenska spelbolag. Eftersom att lotteriets grundidé är att minska missbruk i samhället, så är detta något som de också är väldigt noga att fortsätta med och det är också här som den största kraften kommer att läggas även framöver. Genom de digitala kanalerna så har Miljonlotteriet redan nu lyckas komma en bra bit på vägen och det är också på denna bana som vi kan se dem fortsätta på framöver.

Den digitaliserade annonseringen kommer med andra ord att hjälpa lotteriet att nå ut till svenska folket så att de får se med egna ögon vad överskotten från försäljningen av spel hos dem bidrar till. Några av de saker som lotteriet hjälper till med är bland annat att rikta in sig på att tillföra gemenskap för barn och ungdomar som växer upp i stökiga familjer som kantas av missbruk genom årliga läger och evenemang. Via deras lotteri så kan du som spelar vara med och tävla om fantastiska vinster men också samtidigt vara en del av det stora välgörenhetsarbete som överskottet bidrar till. Sedan start så har de hjälpt både hemlösa att få tak över huvudet samt bidragit till många behandlingshem runt om i landet.

Sport

ALPVC-HECTOR: HECTOR TOG ANDRA RAKA SEGERN

Sport
Sport

Sara Hector vann den sista världscuptävlingen före OS. Storslalomstjärnan säkrade ytterligare en pallplats i Kronplatz och var 15 hundradelar före tvåan Petra Vlhova.

Inrikes

Skadade elev i skolattack – döms till vård

En man döms till rättspsykiatrisk vård efter skolattacken i Varberg. Arkivbild.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Inrikes
Inrikes Mannen tog sig in med yxa och kniv på en skola, och en 17-åring skadades lindrigt. Nu döms mannen till rättspsykiatrisk vård.

En man i 30-årsåldern döms för försök till mord, försök till grov mordbrand, mordbrand och skadegörelse efter en attack på en gymnasieskola i Varberg. Påföljden blir rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Åklagaren yrkade ursprungligen på att mannen skulle dömas till tolv års fängelse. Det ändrades en rättspsykiatrisk utredning visat att mannen lider av en allvarlig psykisk störning, och att han även begått de brott han åtalats för under påverkan av en psykisk störning, rapporterar SVT Halland.

Det var den 28 januari 2021 som mannen tog sig in på en gymnasieskola i Varberg beväpnad med kniv och yxa, klädd i arbetskläder och hjälm med visir. En 17-årig elev blev skadad i handen vid händelsen. När mannen självmant lämnat platsen hittades också molotovcocktails som han misstänks ha haft med sig.

Innan händelsen på skolan ska mannen ha startat en brand i ett soprum, samt ha försökt starta en brand i sin lägenhet.

Tingsrätten dömer också mannen till att betala skadestånd till tretton personer på cirka 100 000 kronor per person, samt lika mycket till bostadsbolaget.

Alice Nordevik/TT

Ekonomi

Leveransproblem slår mot General Electric

General Electric brottas med oväntat stora leveransproblem, vilket slår mot försäljningen. Arkivbild
Foto: Thibault Camus AP/TT
Ekonomi
Ekonomi

Det amerikanska verkstadskonglomeratet General Electric drabbades oväntat hårt av leveransproblem. Intäkterna under fjärde kvartalet sjönk till 20,3 miljarder dollar, vilket kan jämföras med en snittprognos på 21,4 miljarder enligt en Bloombergenkät.

– Vi har vissa kortsiktiga problem att ta oss igenom, men det känns väldigt bra när det gäller förutsättningarna under 2022, säger koncernchefen Larry Culp.

Resultatet rensat för engångsposter från fjärde kvartalet, på 92 cent per aktie, var dock bättre än väntat. Snittprognosen låg på 84 cent.

Joakim Goksör/TT

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL