Lagfarter SkD

Hus på 93 kvadratmeter sålt i Tjörnarp

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Nu är det klart vem som köpt huset på Spångahus 122 i Tjörnarp av Per Hannes Ingemar Stenström och Viktoria Yohanna Olofsson. Ny ägare är Lars Mattias Tågerud, 39 år. Priset blev 1 750 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i december 2021. Huset är byggt 2004 och har en boyta på 93 kvadratmeter.

I somras såldes ett annat hus precis i närheten, på Spångahus 118. Priset blev där 1 350 000 kronor, för det 75 kvadratmeter stora huset.

De senaste tolv månaderna har det sålts tio hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Båtstigen 7, som gick för 2 995 000 kronor.

  • Datum: 2021-12-10
  • Överlåtelse: Vanligt köp
  • Pris: 1750000 kr
  • Taxeringsvärde: 999000 kr
  • Adress: Spångahus 122, Tjörnarp

Sport

Idrotten kräver ytterligare 300 miljoner i stöd

Ungdomsidrotten har drabbats hårt under pandemin. Arkivbild.
Foto: Mats Schagerström/TT
Sport
Sport Idrotten får ytterligare 40 miljoner kronor i stödpengar, meddelar regeringen.
Men det behövs betydligt mer, anser Riksidrottsförbundet (RF) – som kräver 300 miljoner kronor till.

Totalt får idrotten nu 120 miljoner kronor, jämfört med tidigare 80 miljoner kronor som delats ut för att stötta idrottsverksamheter som lidit ekonomiska förluster till följd av pandemin. Stödet till idrotten är en del av den extra ändringsbudget som regeringen presenterade på måndagen och gäller första kvartalet 2022.

Pengarna är tänkta att kompensera för de förluster som de nya restriktionerna innebär. Men stödet är allt för lågt, enligt RF. Förbundet kräver ytterligare 300 miljoner kronor i kompensationsstöd för perioden januari till mars.

"Idrottsrörelsen drabbas nu återigen hårt av restriktionerna och måste kompenseras. Regeringens besked i dag att idrottsrörelsen ges 40 miljoner i kompensationsstöd är inte tillräckligt", säger RF:s ordförande Björn Eriksson i ett pressmeddelande.

Om pandemirestriktionerna förlängs räknar RF med att den ekonomiska påverkan kommer att landa på omkring 700 miljoner kronor under årets första kvartal.

"Det är viktigt att det stöd på 400 miljoner kronor som idrottsrörelsen lovats för återstart för 2022 också får gå till just återstart av barn- och ungdomsidrotten och inte tvingas användas för att rädda elitverksamhet och kompensation till stora evenemang", säger Björn Eriksson.

190 miljoner kronor avsätts även till e-hälsomyndigheten, som ansvarar för hanteringen av vaccinationsbevis.

I budgeten föreslås även förlängt evenemangsstöd, som kan betalas ut vid inställda evenemang till följd av restriktioner. Denna typ av stöd kräver godkännande från EU-kommissionen.

Lund

Multipla brott på kort tid

Efter att ha varit stökig på en restaurang på Bankgatan misstänks en man i 40-årsåldern för ett flertal brott.
Foto: Johan Nilsson/TT
Lund
Lund

En man i 40-årsåldern ska under en kort stund ha gjort sig skyldig till ett flertal brott; rån, stöld, olaga hot, egenmäktigt förfarande och ringa bedrägeri.

Det hela inträffade i en restaurang på Bankgatan i fredags eftermiddag vid 16-tiden.

Den misstänkte mannen är sedan tidigare bekant med målsägande, en man i 60-årsåldern. När polisen kom till platsen hade mannen redan lämnat restaurangen.

Innan dess hade den misstänkte stulit en mindre summa kontanter ur kassan och tvingat målsägande att swisha över 900 kronor. Han har även tagit en nyckelknippa och knuffat en kund i restaurangen.

– Det är en känd person för oss. Vi får plocka in honom för förhör, säger Joakim Nyberg, kommunpolis i Lund.

Hörby

Köttjuvar åkte fast

Snattarna plockade på sig kött utan att betala.
Foto: Johan Nilsson/TT
Hörby
HÖRBY

Två snattare stoppades av väktare på Hörby lågprisaffär i söndags vid 14-tiden sedan de avslöjats med att snatta köttvaror värda cirka 300 kronor.

Normalt sett släpps snattare direkt men eftersom de här personerna inte är hemmahörande i Sverige kom polis till platsen och grep dem.

Staffanstorp

Drogade förare fast i kontroll

Staffanstorp
STAFFANSTORP

Två förare som körde utan giltigt körkort och dessutom var drogpåverkade fastnade i polisens kontroller under fredag och lördag.

Vid 16.30 på fredagen stoppade polisen en bilförare på Dalbyvägen i Staffanstorp. Personen, som är i 25-års åldern, hade inte något körkort och misstänktes dessutom vara drogpåverkad.

Efter midnatt på lördagen stoppades ytterligare en förare i en poliskontroll. Det var på Rörtegelvägen och personen, som är i 20-års åldern, saknade också giltigt körkort och var drogpåverkad. Båda misstänks nu för grov olovlig körning samt drograttfylla.

Utrikes

Stridslysten Porosjenko i Kiev

Expresident Petro Porosjenko talar till sina anhängare på Kievs internationella flygplats, dit han anlände med flyg från Warszawa, Polen.
Foto: Efrem Lukatsky/AP/TT
Utrikes
Utrikes

Ukrainas tidigare president Petro Porosjenko har återvänt till Kiev, trots att han riskerar att gripas. I Ukraina kommer han att försvara sig mot anklagelser om landsförräderi.

– Vi är här för att förena och försvara Ukraina, sade Porosjenko till de stora skaror av anhängare som hade samlats på flygplatsen.

– Nu ska jag till rätten där vi kommer att ge dem en match, fortsatte exledaren.

En domstol i Kiev kommer senare under dagen att fatta beslut om Porosjenko ska gripas och hållas fängslad i väntan på rättegången.

Ukrainska åklagare anklagar 56-årige Porosjenko, en av Ukrainas rikaste affärsmän, för inblandning i försäljningen av stora mängder kol som hjälpte till att finansiera ryskstödda separatister i östra Ukraina under åren 2014–2015.

Porosjenko nekar till brott.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

NannyPoppins

Fler tar hjälp av nanny - ökningen väntas fortsätta när RUT-avdraget tredubblas

NannyPoppins Det finns just nu ett stort intresse av att anlita en nanny. Barnvaktsföretaget NannyPoppins beskriver hur det finns ett stort intresse för att få hjälp med barnpassning och att det stora intresset förväntas växa när möjligheten att göra skatteavdrag för tjänsten utökas.

Det är en fantastisk förmån att vara förälder. Du får möjligheten att se ett barn växa upp och formas till en egen människa och utvecklas år för år. Men med det sagt så behöver föräldraskapet inte alltid vara enkelt - det är prövande att vara förälder. Du måste ha förmågan att prioritera mellan saker i livet, du aldrig hade velat prioritera mellan. Det gäller därför att göra de val och beslut som är bäst för familjen som helhet - även om det inte finns något facit över vad som är rätt beslut i alla situationer. Ett sätt att frigöra mer tid att göra de saker du vill och behöver göra som förälder är att ta in en nanny. En nanny som kan bidra till omsorgen av ditt barn och avlasta dig som förälder några timmar i veckan och på så sätt frigöra tid för att ni kan göra annat.

Nanny - möjliggör tid för karriär och socialt liv

Möjligheten att få hjälp av en nanny innebär att man skapar tid för annat som man tidigare inte haft tid att göra. Det kan handla om att arbeta de där extra timmarna på jobbet, kanske för att senare kunna göra anspråk på en chefstjänst eller annat roligt uppdrag man är intresserad av. Det kan också innebära att man får mer tid över till att träffa vänner, eller släkt.

Trygg barnvakt

En av NannyPoppins viktigaste fokusområden är trygghet. Det är viktigt att familjen känner sig trygg med att den barnflicka man anlitar är pålitlig och trygg i omsorgen av ens barn. Därför har NannyPoppins ett mycket seriöst rekryteringsförfarande där bara en ett fåtal av hundra sökanden får jobbet. Rekryteringsförfarandet innehåller flera olika djupintervjuer samt tester och ett krav är att personen innan den anställs som barnvakt, har erfarenhet av att passa barn. NannyPoppins kontrollerar även att personen inte förekommer i belastningsregistret, samt gör flertalet slagningar i offentliga register för att kontrollera att personen inte förekommer i övriga domstolstvister. Vill du läsa mer om NannyPoppins rekryteringsprocess av barnvakt.

Pedagogisk barnflicka

Det blir allt vanligare att föräldrar önskar en pedagogisk nanny. Det handlar givetvis inte om att mötet mellan barnvakt och barn ska bli en undervisningssituation, utan att de lekar och aktiviteter som nannyn gör med barnet har en pedagogisk baktanke i syfte att utveckla barnets förmåga att läsa, skriva, räkna och tala. Det går även att ägna en viss del av tiden med nanny till traditionell läxläsning, Skatteverket medger att 10 procent av barnpassningstillfället får ägnas åt detta givet att familjen i fråga vill ha fullt RUT-avdrag.

Handplockad nanny

NannyPoppins handplockar alltid en nanny till er familj. Det innebär att företaget lyssnar in era behov och förutsättningar och utifrån det sätter er i kontakt med en av bolagets nannys som stämmer in på era önskemål. Ni får träffa er nanny för ett första gratis möte och därefter ta ställning till om ni vill gå vidare. Det finns även andra aktörer som arbetar med barnpassning, en sådan är myNanny, läs mer om myNanny här och hitta en nanny.

Sport

Efter depressionen – Osaka vidare i Melbourne

Naomi Osaka är vidare efter första omgången i Australian Open.
Foto: Hamish Blair/AP/TT
Sport
Sport Regerande mästaren Naomi Osaka är vidare till andra omgången i Australian Open.
Detta efter ett tungt 2021, där Osaka kämpade med depression.
– Jag är bara glad att vara här, säger hon efter segern mot Camilia Osorio.

Osaka var världsetta men tappade på rankningen under fjolåret – efter att ha tagit en längre paus på grund av återkommande depressioner.

Japanskan var därför seedad 13:e inför Australian Open, men är nuvidare till andra rundan efter att ha besegrat colombianska Camilia Osorio, rankad 50:e i världen, med 6–3, 6–3.

"Känns alltid speciellt"

– Jag är bara glad att vara här. Det känns alltid speciellt för mig att komma tillbaka hit, säger Osaka efter matchen.

Uppladdningen har inte varit den bästa. Tidigare i januari drog japanskan sig ur en turnering i Melbourne efter att "kroppen fick en chock".

Förra året drog sig Osaka först ur Franska mästerskapen och spelade inte heller Wimbledon på grund av sin psykiska hälsa. Hon meddelade först att hon inte skulle ställa upp på presskonferenser i Paris, eftersom att det ökar hennes mentala stress, men drog sig senare ur helt och hållet med förklaringen att hon kämpat med ångest och depression. Hon kritiserade sedan arbetsmiljön för elitidrottare.

– En tid efter Franska öppna kändes det som att alla dömde mig och jag kunde inte gå utomhus utan att tänka på att alla runtomkring mig var... jag vet inte, sade Osaka inför Australian Open och fortsatte:

– Det känns lite märkligt att gå in på en arena för att spela och det man bryr sig om är vad allas blickar betyder.

I år hoppas japanskan, som är fyrfaldig grand slam-vinnare, på att ha roligare på tennisbanan.

– Jag känner mig mer bekväm i mig själv. Det ligger i människans natur att känna sig illa till mods, att vilja göra alla till lags och sådant.

– Jag behöver bara hitta ett sätt att njuta av att spela igen, för det var anledningen till att jag började spela tennis.

I andra omgången väntar amerikanska Madison Brengle.

Barty också vidare

OS-guldmedaljören, schweiziska Belinda Bencic, tog sig också vidare till omgång två i Australian Open efter att ha vunnit med 6–4, 6–3 mot franska Kristina Mladenovic. Detta trots att hon inför turneringen känt av efterverkningarna av covid-19, som hon drabbades av för en månad sedan.

– Min puls gick upp väldigt mycket under träningarna. Det blir bättre för varje dag som går, säger Bencic.

Det gjorde även världsettan och hemmahoppet Ashleigh Barty. Hon tappade bara ett game när hon krossade Lesia Tsurenko, rankad 119:e, i två raka set (6–0, 6–1).

Hilda Djupenström/TT

Hörby

Åkte fast i nykterhetskontroll

En rattfull Höörsbo åkte fast i lördags.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Hörby
HÖRBY

En 70-årig Höörsbo åkte fast i polisens nykterhetskontroll på Ernst Ahlgrensgatan i Hörby i lördags vid 11-tiden. Mannen blåste över gränsen för grovt rattfylleri. Han rapporteras även för olovlig körning eftersom han saknar körkort.

Polisen genomförde samma dag kontroller även på Fulltoftavägen. Där stoppades en man i 60-årsåldern från Sjöbo kommun. Han är tidigare dömd för att köra bil trots att han saknar körkort, och nu rapporterades han på nytt för grov olovlig körning.

Ekonomi

Stockholmsbörsen vänder ned

Nedåt på börsen. Arkivbild.
Foto: Joakim Ståhl/SvD/TT
Ekonomi
Ekonomi

Stockholmsbörsen vände nedåt på måndagsförmiddagen, efter att ha inlett på svagt plus. Efter drygt en timmes handel ligger OMXS-indexet på minus 0,3 procent.

Bland vinnarna finns gruvsektorn, exempelvis stiger Endomines över 11 procent, Lundin Mining 3,8 procent och Boliden 2,4 procent.

Bland de större bolagen hör Ratos, Tele2 och Evolution till förlorarna.

Under natten har Kina redovisat den ekonomiska utvecklingen, och det visar sig att landets ekonomiska tillväxt saktar ned.

På Asiens börser var det svagt uppåt. I Europa följer de större börserna på Asien, London ligger plus 0,6 procent, Paris plus 0,4 procent och Frankfurt plus 0,3 procent.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL