Lagfarter SkD

Fastighet i Stehag har fått ny ägare

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD Fastigheten på Kärrstorp 113 i Stehag har fått en ny ägare. Köpare är Sven Åke Martin Molin, 55, sedan tidigare boende på just Kärrstorp och säljare är Ollie Irene Wallin och Karl Inge Persson. Köpet blev klart i december 2021 och priset blev 1 450 000 kronor. Huset har en boyta på 75 kvadratmeter.

Bara några hundra meter bort såldes tidigare i år en gård, på Hassle Klövhus. Där landade priset på 4 300 000 kronor för den 6 hektar stora gården.

De senaste tolv månaderna har det sålts ett hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Hassle Klövhus, som gick för 4 300 000 kronor.

  • Datum: 2021-12-15
  • Överlåtelse: Vanligt köp
  • Pris: 1450000 kr
  • Taxeringsvärde: 690000 kr
  • Adress: Kärrstorp 113, Stehag

Ekonomi

Investors substansvärde ökar

Investor redovisar sitt resultat. Arkivbild.
Foto: Alexander Larsson Vierth/TT
Ekonomi
Ekonomi

Wallenbergsfärens maktbolag Investors substansvärde uppgick till 760 962 miljoner kronor, eller 248 kronor per aktie, vid utgången av det fjärde kvartalet i fjol. Totalavkastningen blev 21 procent.

Det innebär en ökning av substansvärdet med 78 564 miljoner kronor, eller 12 procent.

Inrikes

Olycksdrabbat norskt fartyg gick till botten

En räddningshelikopter från Sjöfartsverket. Arkivbild från 2016.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes Fem besättningsmedlemmar fick räddas med helikopter när ett norskt lastfartyg fick slagsida väster om Kullen i nordvästra Skåne.
Under natten sjönk fartyget.
– Vi är på väg dit för att undersöka om det är något utsläpp, säger Allan Mortensen på den danska försvarsmakten.

Larmet från fartyget, som är norskflaggat, kom strax före klockan 21 på torsdagskvällen. Fem personer befann sig ombord. Vid 22.30 hade helikoptern plockat upp samtliga och var på väg med dem till Sverige för vård.

– Helikoptern plockade upp två från fartyget och tre från en livflotte. Så det har gått precis som det ska, sade Fredrik Strömbäck, kommunikatör på Sjöfartsverket, till TT vid 22-tiden.

Sjönk under natten

En dansk och två svenska helikoptrar ska ha deltagit i räddningsaktionen. Enligt Emma Nykvist, biträdande sjöräddningsledare, klarade sig de inblandade utan allvarliga skador.

– Vad vi vet mår de bra och är efter omständigheterna välbehållna, säger hon till Sydsvenskan.

Vid klockan 01.30 sjönk fartyget och det ligger nu på cirka 25 meters djup på danskt vatten. Fartyget var lastat med förorenad jord och var på väg från Köpenhamn till Randers på Jylland.

– Det ligger lite till fara för trafiken, så vi har sänt ut en navigationsvarning. Nu är det danska försvarets miljöskyddsfartyg på väg till platsen och tillsammans med andra myndigheter ska man lägga en plan för vad som ska ske med fartyget, säger Allan Mortensen, vakthavande befäl vid danska försvarets operationscenter, till TT.

Mortensen uppger att de fem besättningsmedlemmarna ska vara norska medborgare.

– Vi har varit på sjukhuset i Lund och kontrollerat deras identiteter. Det är ett danskt räddningsärende. Vi har inte gjort något mer än så och kommer nog inte att göra mer än så, säger Patric Fors, presstalesperson på den svenska polisen.

"Väldigt mörkt"

Inledningsvis fanns det inga indikationer på att fartyget läcker.

– Det var ju självklart väldigt mörkt när det sjönk, men då kunde man inte se att det läckte ut något. Vi räknar inte heller med att det är något stort utsläpp, men det får vi undersöka under förmiddagen, säger Allan Mortensen.

Den troliga förklaringen till slagsidan är att lasten har vält eller flyttat på sig.

– Det har varit väldigt hårt väder, med hårda vindar och kraftiga vågor, vilket har föranlett lastförskjutningen, säger Frida Nykvist till Sydsvenskan.

Kultur och nöje

Premiärdags för American Song Contest

Italienska Maneskin vann Eurovision Song Contest i fjol. Den amerikanska tävlingen genomförs med den europeiska som förlaga. Arkivbild.
Foto: Peter Dejong/AP
Kultur och nöje
Kultur och nöje

Måndag den 21 mars blir det premiär för American Song Contest och några veckor senare, den 9 maj äger själva finalen rum.

I maj i fjol meddelade den svenske melodifestivalräven Christer Björkman att han fått ett nytt jobb. Det amerikanska tv-bolaget NBC sänder American Song Contest 2022 med Björkman som en av producenterna. Och nu börjar tävlingen ta form. 50 delstater, fem amerikanska territorier och huvudstaden finns representerade, och den stora finalen äger rum dagen före den första semifinalen i Eurovision Song Contest.

Utrikes

Danmark: Halvering av coronasjuka på Iva

Coronatestning vid Rigshospitalet i Köpenhamn. Arkivbild.
Foto: Niels Christian Vilmann/AP/TT
Utrikes
Utrikes Bara knappt hälften så många patienter med covid-19 har lagts in på danska intensivvårdsavdelningar i början av 2022, jämfört med slutet av förra året.

Omikron är sedan en tid tillbaka den dominerande varianten av viruset.

I vecka två var 24 patienter nyinlagda inom intensivvården, mot 42 respektive 47 de sista två veckorna av 2021, visar en rapport från Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram.

Var fjärde patient som blev inlagd med coronavirus under vecka två, blev inlagd av andra orsaker, framgår det också av rapporten.

– Det beror förmodligen på att omikron från och med vecka två är den mest utbredda coronavarianten bland nyinlagda intensivvårdspatienter. Mycket tyder på att långt färre blir allvarligt sjuka av denna variant, säger professor Anders Perner på Rigshospitalet.

Risken för att bli inlagd med omikron är 36 procent lägre än med deltavarianten, visar en rapport som Statens Serum Institut publicerade i torsdags.

Trots att antalet nysmittade i Danmark stigit kraftigt under december och januari, var antalet som fick intensivvård i torsdags – 49 patienter – det lägsta sedan slutet av november.

Utrikes

Oljekatastrof i Peru – efter Tongautbrott

Saneringsarbete på en av de 21 stränder i Peru som drabbats av en stor oljeläcka som orsakades av det massiva vulkanutbrottet – med efterföljande tsunamivågor – på önationen Tonga.
Foto: Martin Mejia/AP/TT
Utrikes
Utrikes Pingviner, sjölejon och sjöfåglar har dött och fiskare förlorat sina inkomster efter en oljekatastrof i Peru – orsakad av vulkanutbrottet på Tonga hundratals mil bort.
21 stränder på Stillahavskusten har förorenats av oljeläckan och ett miljönödläge är utlyst.

Flodvågor som utlöstes av helgens kraftiga utbrott i undervattensvulkanen Hunga på önationen Tonga nådde bland annat Peru och orsakade där en oljeläcka vid ett raffinaderi. 6 000 fat olja läckte ut.

Myndigheterna kallar utsläppet den värsta ekologiska katastrofen i huvudstaden Lima i modern tid. Miljödepartementet uppger att 174 hektar – motsvarande 270 fotbollsplaner – hav, stränder och naturreservat påverkats.

Klimataktivister har de senaste dagarna plockat upp sjöfåglar som antingen är döda eller indränkta i olja. I närliggande områden har döda pingviner och sjölejon hittats längs kusterna.

President Pedro Castillo lovar att en kommitté ska tillsättas för att hantera krisen och samtidigt skydda miljön.

Tre stränder har spärrats av för sanering, vilket innebär att hundratals fiskare står utan sysselsättning. Det har i sin tur utlöst protester.

Fiskare som kan tjäna mellan 15 och 30 euro om dagen på sin fångst och ofta lever från dag till dag är oroade för sin framtid och kräver kompensation från det spanskbaserade raffinaderiet Repsol.

– Hur ska vi överleva nu? Det är vår oro, säger Miguel Angell Nunez, som ledde protesten, till AFP.

– Vi har förlorat vår källa till inkomst och vet inte när det här kommer sluta.

Enligt FN:s beräkningar har omkring 84 000 människor – över 80 procent av Tongas befolkning – påverkats av vulkanutbrottet och tsunamin. Tre dödsoffer har krävts.

Saneringsarbetare i skyddskläder arbetar med att få bort oljan på stranden Conchitas i Ancon, Peru.
Saneringsarbetare i skyddskläder arbetar med att få bort oljan på stranden Conchitas i Ancon, Peru.
Foto: Martin Mejia/AP/TT
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Zervant

Skapa den perfekta fakturan

Zervant

En stor del av att driva ett företag går ut på att skicka och ta emot fakturor. Trots att en faktura oftast bara uppfattas som en begäran om en betalning så har den lite större betydelse än så, och den fakturamall som du använder kan komma att ha en stor påverkan på hur företaget uppfattas.

Med en välgjord faktura kan du ge så mycket mer än en betalningsuppmaning då du skickar fakturan till din kund, och alltså ge ett gott intryck utan att behöva kommunicera särskilt mycket. I den här artikeln sammanfattar vi de allra viktigaste punkterna då du ska skapa en faktura i ditt företag, och vad du bör tänka på för att den ska bli perfekt!

Fakturans innehåll

För att fakturan ska vara så korrekt och professionell som möjligt bör den innehålla en del specifika punkter. Det finns till och med en lag hos Skatteverket som talar för att en faktura måste innehåll vissa punkter, så som datum, löpnummer, företagets och kundens namn, och betalningssumman för varorna/ tjänsten.

Annat innehåll som stärker fakturan och gör den mer trovärdig är om du adderar företagets logga, beskriver den försäljning eller de produkter som fakturan berör på ett klart och tydligt sätt, vilka betalningsvillkor som gäller, och att samtlig information är välordnad. Du bör också skriva med dina och kundens uppgifter.

Innehållet på en faktura kan såklart variera beroende på vilket företag det gäller och vad fakturan berör, men dessa punkter är något som alla företag kan ta del av för att skapa pålitliga och professionella fakturor. Det kan absolut vara värt att lägga ner lite extra tid på innehållet i och med att det kan höja företaget och dess ansikte utåt.

Skicka faktura

Hur du skickar fakturan till kunden kan också vara avgörande för det intryck den ger. Det handlar om att skapa ett professionellt helhetsintryck där du vill övertala kunden att du har koll på vad sysslar med, och då krävs det att samtliga steg hanteras på ett smidigt och säkert sätt för båda parter.

Kommunikation mellan kund och företag är A och O, där fakturan ofta står för en stor del av den kommunikativa delen. Genom att skapa en välgjord faktura med ett korrekt innehåll som du sen skickar på ett lätthanterligt sätt kan du ge ett proffsigt intryck utan att behöva kommunicera särskilt mycket.

Skapa e-faktura

Ett väldigt smidigt och lätthanterligt sätt att hantera din fakturering är att skicka din faktura som e-faktura, alltså en elektronisk faktura. E- fakturering blir allt vanligare i vårt digitala samhälle, just för att det är ett smart och enkelt sätt att sköta sin fakturahantering på.

Bara de senaste åren har man sett en markant ökning när det kommer till e-fakturering och försändelser av e-fakturor mellan olika företag och kunder. Enligt en rapport från Svenska Bankföreningen skickades det år 2017 omkring 138 miljoner e-fakturor, och redan år 2018 hade den siffran stigit till omkring 148 miljoner e-fakturor.

Faktureringsprogram

Med den påtagliga ökningen av e-fakturering runt om i världen finns det ingen tvekan om att det anses vara ett praktiskt och smidigt sätt att hantera sina fakturor. Idag finns det en hel del olika faktureringsprogram som erbjuder e-fakturering för olika företag, så att du kan ta din verksamhet till nya nivåer.

Genom att ta del av en faktureringsprogram kan du få hjälp med att skapa korrekta fakturor till alla dina kunder, så att du kan ge ett professionellt och pålitligt intryck bara genom att skicka dina fakturor via e-fakturering. Vi hoppas att den här artikeln kan hjälpa dig då du vill skapa den perfekta fakturan!

Ekonomi

Storskogen köper tyskt färdigmatsföretag

Storskogen köper in sig i färdigmat. Arkivbild.
Foto: LUNDS UNIVERSITET
Ekonomi
Ekonomi

Storskogen har köpt ett tyskt företag inom färdigmat, A&K – Die Frische Küche GmbH, som tillverkar färdigmat för bland annat äldreboenden, skolor och sjukhus.

Bolaget har 150 anställda och har en omsättning på 16 miljoner euro, motsvarande cirka 166 miljoner kronor.

Malmö

Ung förare körde in i staket och slog man

Malmö
Malmö Vid kvart i fyra-tiden på fredagsmorgonen slog en uppringare larm till polisen om en trafikolycka på Sjöbergsvägen i Malmö. I samband med olyckan uppstod ett bråk på platsen.

Vid olycktillfället körde bilen in i ett staket. Ingen människa ska ha blivit skadad men i samband med olyckan hamnade bilföraren i bråk med en annan person.

– Bilen har kört in i ett villastaket. När det hände kom mannen och kvinnan som bor i villan ut, berättar Patric Fors, pressinformatör vid polisens ledningscentral.

Föraren, en kille i 17-årsåldern, avvek först från platsen men kom sedan tillbaka.

– När han kom tillbaka uppstod det bråk mellan föraren och mannen som bor i huset. Bland annat fick mannen ett slag mot ögonbrynet och det började blöda.

När polis anlände till platsen lugnade situationen ned sig.

– Föraren är förhörd på plats, sedan kom föräldrarna och hämtade honom.

Han misstänks nu för misshandel, olovlig körning och smitning.

Ekonomi

Nedåt på Tokyobörsen

Asiens ledande börser backar. Arkivbild.
Foto: Eugene Hoshiko/AP
Ekonomi
Ekonomi

De ledande börserna i Asien backar på fredagen.

Tokyobörsen backade i spåren av torsdagens nedgång på Wall Street. Nikkei 225-index stängde på minus 0,9 procent och det bredare Topix-index sjönk 0,6 procent.

Hongkong backar också, även här till följd av oro för ytterligare börsfall på Wall Street. Hang Seng-index backade 0,6 procent. Även Shanghaibörsen backar, drygt 0,8 procent, medan kompositindexet i Shenzhen sjunker 1,2 procent.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL