Lagfarter SkD

156 kvadratmeter stort hus i Höör sålt till nya ägare

Kategorier:
Lagfarter SkD
Lagfarter SkD 4 450 000 kronor fick Olof Johannes Ljungberg, 44, och Ann Marie Therése Hogsäter, 42, ge för huset på adressen Salviavägen 6 i Höör. Huset är 156 kvadratmeter stort och byggdes 2017. Köpet från säljarna Olga Matilda Stevens och Dennis Jesper Mattias Nielsen blev klart i december 2021.

Lite mindre än en kilometer därifrån såldes nyligen ett annat hus, på Lilys Väg 12. Där blev priset för det 134 kvadratmeter stora huset 3 600 000 kronor.

De senaste tolv månaderna har det sålts 13 hus inom en kilometer från den här fastigheten. Det dyraste var Brännemöllavägen 9, som gick för 4 395 000 kronor.

  • Datum: 2021-12-09
  • Överlåtelse: Vanligt köp
  • Pris: 4450000 kr
  • Taxeringsvärde: 2856000 kr
  • Adress: Salviavägen 6, Höör

Utrikes

Nytt vulkanutbrott i Tonga

Bild från japanska vädersatelliten Himawari-8, som visar hur vulkanutbrottet reser sig ur havet.
Foto: NICT/AP/TT
Utrikes
Utrikes

Ett nytt underjordiskt vulkanutbrott har skett i Tonga, tre dagar efter det förra utbrottet, uppger en övervakningstjänst.

Nya Zeeland har skickat flyg till Tonga för att bedöma skadorna efter den tsunami som orsakades av det förra utbrottet.

Utbrottet har täckt önationen med vulkanaska, orsakat strömavbrott och skurit av kommunikationerna. Uppemot 80 000 invånare kan vara berörda, uppger Röda Korset till BBC. Men ingen rapporteras ha omkommit.

Inrikes

Man allvarligt skadad efter bråk i trapphus

Polisen larmades till en adress i Skara vid 20-tiden på söndagen. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

En man i 30-årsåldern har förts till sjukhus efter ett bråk i ett trapphus i Skara.

– Skadeläget är allvarligt men stabilt. Det utreds som försök till mord, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson vid polisen.

Larmet kom vid 20-tiden på söndagen. Platsen spärrades av för teknisk undersökning.

Ingen är gripen och exakt vad som hänt är oklart.

– Jag har inga uppgifter om tillhyggen eller liknande, säger Fredrik Svedemyr.

Inrikes

Man skadad i misstänkt knivskärning

En man i 20-årsåldern har förts till sjukhus efter ett mordförsök i Göteborg. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

En man i 20-årsåldern har skadats i en misstänkt knivskärning utomhus i Biskopsgården på Hisingen i Göteborg. Händelsen utreds som mordförsök.

– I nuläget är det ingen gripen eller misstänkt, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Flera polispatruller och ambulans larmades till platsen strax efter klockan 20 på söndagen.

Det är oklart hur svårt skadad mannen är.

– Platsen har varit avspärrad för teknisk undersökning och vi har sökt i området med hundpatrull. Vi kommer också vara på plats för dörrknackning under natten.

Kultur och nöje

Mia Skäringer startar ny podd

Mia Skäringer startar en ny podd. Arkivbild.
Foto: Björn Larsson Rosvall / TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje

Skådespelaren och komikern Mia Skäringer startar en ny podcast tillsammans med skådespelaren Hampus Nessvold, rapporterar Aftonbladet.

"Skäringer & Nessvold" har premiär på måndag.

”Vi kommer inte krångla in oss i några intellektuella haranger och resonemang. Det blir väl som vanligt när vi lyckas ses väldigt snabba kast mellan flams med lite djupgående oro här och var, sårbart och självupptaget”, skriver Skäringer i ett mejl till Aftonbladet.

Skäringers podd tillsammans med Anna Mannheimer, "Skäringer & Mannheimer", var en av de mest lyssnade svenska poddarna innan den lade ned i våras.

Inrikes

Mordförsök i Göteborg – en skadad

Ett mordförsök utreds i Göteborg. En person är skadad. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes
PREMIUM

En person i bostadsområdet Biskopsgården på Hisingen i Göteborg har förts till sjukhus, uppger polisen.

Händelsen rubriceras som mordförsök, säger polisen till P4 Göteborg.

Hur allvarligt skadad personen är vill polisen inte säga, men insatsen pågick vid 21-tiden på söndagskvällen och ingen är frihetsberövad.

– Brottsplatsen är avspärrad och jakten efter gärningsmannen fortgår, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen, till TT.

Polisen larmades till platsen klockan 20.08 på söndagskvällen.

Flera polispatruller, bland annat hundpatruller, finns på plats, rapporterar Göteborgs-Posten.

– Det finns de resurserna som vi anser att vi behöver för att kunna hantera det här, säger Josarp.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Apoteum

Fullspektrum CBD-olja: vad du behöver veta

Apoteum Under de senaste åren har populariteten för CBD-olja ökat. Plötsligt legaliseras den i allt fler stater och är lokalt tillgänglig. CBD-industrin har verkligen exploderat och visar inte några tecken på att sakta ner.

Det finns tre huvudtyper av CBD-oljor, nämligen:

– Fullspektrum CBD-olja

– CBD-isolat

– Bredspektrum CBD-olja

I den här artikeln kommer vi att lägga vårt huvudfokus på fullspektrum CBD-olja.

Vad är fullspektrum CBD-olja?

CBD-olja med fullspektrum är den olja som utvinns från Cannabis Sativa, och innehåller alla cannabinoider som finns naturligt i växten.

Fullspektrum CBD-olja skiljer sig från CBD-isolat och bredspektrum CBD-oljorna på fler sätt än ett. För det första så innehåller CBD-isolat endast rent CBD eftersom det är isolerat från de andra komponenterna i plantan.

Å andra sidan är bredspektrum CBD-olja nästan identisk med fullspektrum CBD-oljan. Den enda skillnaden är att bredspektrum CBD-olja inte innehåller THC, vilket är fallet med fullspektrum CBD-olja.

Vilka är fördelarna med att använda fullspektrum CBD-olja?

I allmänhet har CBD-oljor en mängd fördelar. Det är inte konstigt att de legaliseras i Kanada, Mexiko, Jamaica och olika stater över hela USA.

CBD-oljor med fullspektrum har särskilt många fördelar.

Låt oss ta en närmare titt.

– Ger entourage-effekten

CBD-oljor med fullspektrum innehåller hundratals botaniska komponenter, som var och en har sin egen, specifika effekt på kroppen. När alla dessa föreningar interagerar förändras deras beteende, vilket skapar en entourage-effekt. Forskning, även om den är begränsad, har visat att på grund av entourage-effekten så fungerar CBD-oljor med fullspektrum bättre. De ger bland annat användaren en omfattande mängd fördelar.

– De innehåller terpener

CBD-oljor med fullspektrum innehåller terpener som är bra för aromaterapi. De ger en söt doft som är terapeutisk. De avger en lugnande och avslappnande effekt som hjälper till att öka individens mentala och allmänna välbefinnande.

Dessutom hjälper de med muskelavslappning, minskade stressnivåer och ökade energinivåer.

– Möjlig lindring av kronisk smärta

Kronisk smärta är ett tillstånd där kroppen lider av svår smärta till följd av trauma, såsom svåra skador efter olycksfall. I de flesta fall inträffar smärtan dagar eller till och med månader efter skadan. Med tanke på att kroppen led av skadorna under en längre period kan det vara svårt att hantera smärtan, vilket kan leda till att receptfria mediciner för smärtstillande är mindre effektiva. Dessutom kan långvarig användning ha negativa effekter på kroppens organ. Användningen av fullspektrum CBD-olja har dock visat sig vara ett lovande preparat i att lindra smärta.

Dessutom har fullspektrum CBD-olja till stor del används för dess antiinflammatoriska egenskaper hos personer som lider av artrit och ledvärk. Eftersom fullspektrum CBD-olja har antioxidanter, förstärker den de smärtlindrande och antiinflammatoriska effekterna.

Är det värt att spendera dina pengar och tid på fullspektrum CBD-olja?

Utifrån de fördelar som lyfts fram ovan är det tydligt att fullspektrum ger fler fördelar jämfört med andra CBD-oljor. Så länge som säkra interaktioner med oljan upprätthålls, så är den absolut värd att spendera tid och pengar på.

Sport

Pettersson gör mål igen – Vancouver vinnare

Elias Pettersson sju matcher långa måltorka är över. Arkivbild.
Foto: Jae C. Hong/AP/TT
Sport
Sport Vancouvers förlustsvit är bruten och Elias Petterssons måltorka är över.
Mot Washington slog han till två gånger i andra perioden och Vancouver vann med 4–2.

Vancouver har en jobbig NHL-säsong bakom sig, men än finns möjligheten att nå Stanley Cup. Ett steg på vägen dit togs i USA:s huvudstad på söndagskvällen – och det var Pettersson som visade vägen.

Washingtons 1–0 (Alexander Ovetjkin) från första perioden vändes till 3–1-ledningen inför den sista.

Redan efter 33 sekunder slog Pettersson till. Kvitteringen i numerärt överläge innebar första målet från hans klubba efter en sju matcher lång måltorka.

Dryga fyra minuter senare träffade Pettersson rätt igen, framspelad av Oliver Ekman-Larsson och Nils Höglander. Målen var Petterssons sjunde och åttonde för säsongen.

Bo Horvat utnyttjade ännu ett powerplay och ökade till 3–1 med dryga minuten till pausen.

Washington fick kontakt i och med lagets andra mål i spel fem mot fyra. Tom Wilson tryckte in reduceringen, assisterad av bland andra Nicklas Bäckström, hans 985:e poäng.

Hemmalaget plockade ut i slutminuterna ut målvakten Ilya Samsonov och satte in en tung press i jakten på kvitteringen. Den var nära flera gånger, men i stället slog J.T. Miller in pucken i tom kasse och säkrade Vancouvers seger.

Vancouver är ute på en fem matcher lång turné på den amerikanska östkusten. Efter förluster mot Florida, Tampa Bay och Carolina kom äntligen en seger och en högst välbehövlig sådan.

Härnäst väntar ett besök i Nashville, natten till onsdag.

Henrik Skiöld/TT

Utrikes

Nato-fartyg i Östersjön ska "visa närvaro"

HNLMS Rotterdam fångad på bild vid Öresundsbron i maj 2020. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Utrikes
Utrikes

Försvarsalliansen Nato har skickat det nederländska militära fartyget HNLMS Rotterdam till Östersjön, rapporterar Aftonbladet.

Enligt trafiksajten Marine Traffic befinner sig fartyget strax söder om den danska ön Bornholm.

– Det är en planerad utplacering och de är där för att visa närvaro och solidaritet med hela alliansen, säger en talesperson för Nato till Aftonbladet.

Talespersonen säger vidare att snabbinsatsstyrkan "alltid finns tillgänglig för att genomföra försvarsuppgifter från övningar till uppdrag".

Enligt tidningen är HNLMS Rotterdam byggd för helikopteroperationer och dockning av landstigningsfartyg.

Tidigare i veckan åkte tre ryska landstigningsfartyg, avsedda att transportera marininfanteri, in i Östersjön via de danska sunden.

I fredags utökade Sverige sin militära närvaro på Gotland.

Inrikes

Bil i hästhage – en misstänkt för rattfylleri

En person misstänks för grovt rattfylleri sedan en bil hittats i en hästhage norr om Uppsala. Arkivbild.
Foto: Bertil Ericson/TT
Inrikes
Inrikes
PREMIUM

En skadad bil hittades i en hästhage längs länsväg 634 norr om Uppsala. Krockkuddarna var utlösta och förardörren öppen, men ingen person var där.

Nu har en misstänkt föraren påträffats i sin bostad, tagits med till polisstationen för kontroll och en en anmälan om grovt rattfylleri har upprättats, skriver polisen på sin hemsida.

Det var förbipasserande som larmade polisen vid halv niotiden på söndagsmorgonen om att en bil kört igenom stängslet till hästhagen och nu stod med skador ute i terrängen.

Inget djur drabbades vid händelsen.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL