Annons

Annons

Annons

Debatt
Därför är Bäckström bästa valet

För att Centerpartiet ska kunna bli relevant i fler människors vardag och växa som parti så måste folkrörelsekraften släppas loss. En stark partiledare betyder självklart en hel del, men en persons lyskraft och en stor partikassa räcker inte. Det visade det senaste valet.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Den partiledarkandidat som har bäst förutsättningar att lyckas leda partiet vidare är Daniel Bäckström.

Partiledarkandidaterna.

Bild: Anna Lindblom

En folkrörelse hämtar sin näring underifrån, från möten med människor, genom att lyssna på problem och tillsammans hitta lösningar. Ibland tar det tid med eftertanke, men resan är mödan värd. En folkrörelse leds inte på samma sätt som ett företag med en vd som blixtsnabbt kan anpassa sig i stunden. En folkrörelse mäter sig inte fram till sina slutsatser, utan hittar lösningar på dagens och morgondagens problem som man tror är rätt, oavsett vad en flyktig opinion kan tycka i stunden. Ett parti som mäter sönder sig tappar snart sin själ och blir bara en exekutiv organisation för människor som söker makt och inte förändring.

Annons

Annons

Daniel Bäckströms politiska gärning har aldrig handlat om att söka makt för egen vinning. Det har handlat om att tjäna och göra saker bättre tillsammans med andra. Han har gjort det som kommunalråd i Säffle och på nationell nivå. Bäckström har visat i försvarsförhandlingarna, år efter år, att han kan gång på gång komma överens med både höger och vänster för Sveriges bästa. Som gruppledare i riksdagen har Bäckström redan visat ett inkluderande och lyssnande ledarskap som vi uppskattar.

Daniel Bäckström är en politiker som lyssnar till människors besvikelse och oro, såväl i förort som landsort. Han vet hur viktigt det är att kunna kombinera frihet och trygghet, något som inte är självklart i dagens Sverige där polisstationer, skolor och andra offentliga verksamheter läggs ned. Ett Sverige där köerna växer till vården, där hänsynslöst gängvåld bitit sig fast och där arbetsmarknadens höga trösklar tränger människor till utanförskap. Ett Sverige där det är för svårt och krångligt att vara företagare. Till det kommer världens alla kriser, från klimatkrisen till säkerhetspolitiska kriser och där den globala livsmedelsförsörjningen kan kollapsa.

Ingen annan partiledarkandidat är så rustad som Daniel Bäckström att leda Centerpartiet och samtidigt ta fullt ansvar för Sveriges säkerhet i en orolig omvärld.

Vi vill att Centerpartiet väljer den kandidat som är mest färdig som partiledare eftersom kriserna i Sverige och världen inte kommer att vänta på sig. Vi vill att Centerpartiet väljer den partiledare som har den bästa förutsättningen att kombinera ett inlyssnande och inkluderande ledarskap med att göra hela Centerrrörelsen handlingskraftig för en bättre morgondag med framtidstro. Därför vill vi se Daniel Bäckström som Centerpartiets nästa partiledare.

Annons

Annons

Anneli Kihlstrand

1:e vice Kommunstyrelseordförande, Burlöv

Niklas Larsson

Kommunstyrelsens ordförande, Osby

Anna Hed

Kommunstyrelsens ordförande, Mora

Bengt Hilmersson

Kommunstyrelsens ordförande, Vårgårda

Stefan Bergström

Kommunalråd och gruppledare, Sundbyberg

Ulrica Momqvist

Kommunstyrelsens ordförande, Rättvik

Johan Andersson

Kommunstyrelsens ordförande, Sollefteå

Erik Evestam

Regionråd, Värmland

Stina Munters

Kommunstyrelsens ordförande, Vansbro

Lars Tängdén

Oppositionsråd, Robertsfors

Gunnar Selberg

Kommunstyrelsens ordförande, Kiruna

Tomas Mörtberg

Kommunstyrelsens ordförande, Övertorneå

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan