Annons

Annons

Annons

Grundskolan i Höör

Ny skolordförande har valt bort Höörs skolor

Hon ska bestämma över Höörs skolor de kommande fyra åren. Men sedan flera år går Camilla Kampfs (M) barn i en internationell privatskola i en annan kommun.

Text

Camilla Kampf (M) tar över som politiskt ansvarig för Höörs skolor, men har under flera år aktivt valt bort kommunens skolor för sitt eget barn.

Bild: Tobias Lagerholm

Annons

– Camilla Kampf har aldrig satt sin fot på en kommunal skola och aldrig ens varit ute i verksamheten. Det är klart att det är ett bekymmer i den roll hon får nu, säger tidigare skolpolitikern och partikollegan Susanne Andersson.

Internationell skola

Det var på onsdagskvällens fullmäktige som moderaten Camilla Kampf valdes till ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Kampf blir därmed Höörs tyngsta skolpolitiker och ska peka ut riktningen för de kommunala skolorna de kommande fyra åren. Samtidigt står det klart att Camilla Kampf privat under flera år valt bort samma skolor. Hennes barn går i en friskola med internationell inriktning i en annan kommun.

På onsdagskvällen sade Camilla Kampf att det kändes jätteroligt över att ha blivit vald som ordförande.

Annons

– Det är superroligt därför att barnen är vår framtid, sade hon.

Annons

Du har ju ett barn som under flera år gått på en privat skola i en annan kommun.

– Det är inte relevant i detta.

Vilken trovärdighet har du att gå in som ordförande för skolorna i Höör när du själv valt bort samma skolor?

– Jag är politiker för att tro mig kunna påverka och göra något som jag tror på. Om jag inte trott att jag kunnat påverka skolorna för barnens bästa så hade jag inte gett mig in i detta, säger Camilla Kampf.

Varför har du valt bort skolorna i Höör för egen del?

– Det kanske är för att jag tror på en bättre skola än vad man kunnat påvisa. Alla gör vi vårt bästa för våra barn.

Varför kan inte skolorna i Höör vara det bästa?

– Jag har sökt något som saknats i Höör. Mitt barn går på en internationell skola till exempel och det finns inte här.

Kontaktnät

Susanne Andersson som i höstas konkurrerade med Camilla Kampf om ordförandeposten är kritisk.

– Det är ytterst olämpligt att Camilla Kampf i hennes roll anser Höörs skolor vara så dåliga att hon valt bort dem. Hon har inget förtroende för den verksamhet hon ska leda för sitt enda barn.

– Nu får Höör en skolpolitiker som inte har någon insynskälla till skolorna i kommunen. Man måste ha kunskap på fötterna och ett kontaktnät när man blir ordförande i barn- och utbildningsnämnden, säger Susanne Andersson.

Pär Bjelvehammar (S) vill inte kritisera Camilla Kampf (M).

Bild: Tobias Lagerholm

Annons

Annons

Vänsterpartisten Olle Krabbe reagerar när han får höra om Camilla Kampfs agerande.

– Tydligen känner hon ett missnöje med skolorna i Höör utifrån valet hon gjort. Det tyder på att det finns lite att jobba med och den bilden delar jag eftersom resultaten inte varit tillräckligt bra, säger han.

Kompetent

Camilla Kampf får också stöd.

– Hon har kanske satt sig in i problematiken som finns i Höörs skolor och gjort sitt val efter det. Camilla Kampf är mycket kompetent, säger Jack Ljungberg (SD) som valts till tredje vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Pär Bjelvehammar (S) är vald som ny andre vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

– Camilla Kampf behöver inte inte vara en sämre ordförande för det och det kan finnas många skäl till varför man väljer en skola till sitt barn. Blir det ett trovärdighetsproblem så visar det sig, säger han.

Infekterat inom M

Det har varit infekterat inom Moderaterna gällande vem som ska bli ordförande i barn- och utbildningsnämnden. På onsdagen kom nya uppgifter till Skånska Dagbladet om att det bland annat skrikits på möten.

Uppgifterna bestrids av både Camilla Kampf och Moderaternas gruppledare Jessica Falk.

– Under min tid som gruppledare har det inte skrikits på några möten. Vi måste respektera varandra och man får inte bete hur sig som helst på våra möten. Då åker man ut, säger Jessica Falk.

– Vad gäller Susanne Anderssons uttalande om att Camilla Kampf inte satt sin fot i den kommunala skolan vill jag säga att Kampf tidigare suttit i barn- och utbildningsnämnden som ledamot under en period och då har hon också varit kontaktpolitiker för en del av skolorna. Sen vill jag säga att hon själv gått i de kommunala skolorna som barn, säger Jessica Falk.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan