Annons

Annons

Annons

Nobelpriset

På Nobeltallriken genom åren: Duva och glassbomb

Nobelmiddagen är inte bara lyx, flärd och glittrande glassbomber.

Sedan den första banketten 1901 har de utländska gästerna fått uppleva nedbantade efterkrigsmenyer, protester mot duva på tallriken och den svenska delikatessen hjortron.

Text

På Nobelmiddagen 2000 serverades glassbomb till dessert. Arkivbild.

Annons

På Alfred Nobels dödsdag riktas världens blickar mot Blå hallen i Stockholms stadshus där drygt 1 300 personer – pristagare, kungligheter och andra inbjudna gäster – sätter sig till bords för att avnjuta en trerätters middag där vetenskapen står i centrum.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på skd.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan