Annons

Annons

Annons

Nobelpriset

Efter Nobel – ”då blir det bärs och burgare”

Under sina 20 år i Nobelköket är antalet gäster som vill ha specialkost en av de förändringar som köksmästaren Gunnar Eriksson har sett.

– Det har också blivit allt mer avancerad mat, säger han om årets hemligaste middag.

Text

Gunnar Eriksson är veteran i Nobelkökssammanhang. Han gör sitt 18:e år som köksmästare.

Annons

På lördag kväll, när desserten serverats till de 1 300 bankettgästerna, kan de 39 kockarna och de nästan 200 i serveringspersonalen pusta ut. Då har även 400 flaskor champagne, 450 flaskor vin och 1 350 liter mineralvatten serverats.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på skd.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan