Annons

Annons

Annons

Branschen välkomnar forskning om vegokött

Vegokött är ett relativt nytt livsmedel och mer forskning behövs på området. Det anser branschen efter att forskare konstaterat att kroppen endast tar upp en bråkdel av järnet som finns i vissa köttsubstitut.

– Men givetvis ska varje livsmedelsproducent följa alla förordningar och regler, säger Elisabet Rytter på Livsmedelsföretagen.

Text

En gryta med viltsmak som gjorts med ett växtbaserat protein som liknar kött vad gäller smak och konsistens. Arkivbild.

Annons

Den som baserar en stor del av sin kost på vegokött riskerar att inte få i sig tillräckligt med järn, enligt en ny undersökning från Chalmers tekniska högskola.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på skd.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan