Annons

Annons

Annons

Skåne län

Debatt
Välkommen till Sverige!

Willkommen, bienvenue, welcome, nach Schweden, en Suède, to Sweden. Här har vi insett att klimatförändringarna är oåterkalleliga, så här passar vi på att leva som förr, medan vi ännu kan.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Elektrifieringen är ingenting för oss, det är alltför farligt med batterier, som kan börja brinna när som helst, och som räddningstjänsten har svårt att bekämpa.

Visserligen satsar vi på kärnkraft, framtida generationer måste också få ha litet kul med radioaktivt avfall – hellre radioaktiv än radiopassiv, som jag brukar säga, men tills vi kan ta i bruk nybyggd sådan om åtta-tio år stoppar vi för säkerhets skuld vindkraften. Då kan vi ju inte samtidigt elektrifiera allting, det säger ju sig själv.

Visserligen sparar vi en del ström när folk slutar ta tåget. Vägverket, som lustigt nog bytt namn till Trafikverket, förmår inte underhålla våra järnvägar, så nu har de fått besked om att koncentrera sig på vägunderhåll. Och vad skall vi då med ett miljödepartement, när vi ändå inte bryr oss om miljön?

Annons

Annons

Otäckt ord, förresten, påminner om Miljöpartiet, talmannens och regeringens värsta mardröm. Jadå, statsministern åkte till Kairo, men det var ju för att han gick på fel plan, när han skulle till Istanbul. Så fick han flyga desto mer, och det är ju kul!

Och visst har vi fortfarande en miljöminister, så ung och naiv. Är de inte söta, de engagerade ungdomarna? Som man säger, den som inte är rödgrön som ung har inget hjärta, den som inte är blåbrun som vuxen, har ingen hjärna.

Vårt "latterlige" grannland Danmark diskuterade på fullt allvar miljöpolitik i valkampen. Det är sååå 2010-tal! Så när det gäller miljö: Får jag be om absolut största möjliga tystnad!

Gränskontroller i Hyllie.

Bild: Arkivbild

Så Fremde, étranger, stranger. Kom och besök oss och ta en paus från slitsam miljöpolitik i Ditt hemland och dåligt samvete! Flyg till Arlanda eller Landvetter, inte Kastrup, för de strängaste gränskontrollerna har vi vid Öresundsbron. Hyr en bil, gärna en SUV, och kör genom vårt vackra Sverige. Passa på att flyga till Gotland, innan Putin anfaller! Besök våra storstadsförorter, kanske får Du uppleva en spännande, väpnad gatukamp. Sker numera också på dagtid.

Men håll Dig frisk! Fri sjukvård gäller visserligen för medborgare av Schengen-länder, men vi har tyvärr inte så mycket sjukvårdspersonal kvar, efter att vi slitit ut den och inte betalat den tillräckliga löner.

Annons

Så kör runt i hela vårt vackra land. Här har vi inga höghastighetsjärnvägar, som förstör landskapet, däremot ett helt nät av platskrävande och barriärskapande motorvägar, men det betyder att Du snabbt kan ta Dig fram i vårt vackra land. Du ser kanske inte så mycket, men vi har jättestora, jättefina skyltar längs motorvägarna, som talar om var Du är. Check! Och Du slipper alltför mycket otäck biobränsleinblandning i bensinen eller dieseln, faktiskt minst i EU. Vi måste tänka på våra nordiska grannar också. Hur skulle det gå för grannlandet Norge om alla slutade köpa deras olja? Och hur skulle då alla från sydöstra Norge kunna åka till Strömstad och handla mat och sprit?

Annons

Glöm Sverige som förebild, om Dina föräldrar har råkat berätta om det för Dig. Se hellre på Sverige som Nostalgia. Här lever vi fortfarande som om inga faror hotar. 1960-talet var ju så härligt och bekymmerslöst! Ingenting går upp mot en gammal amerikanare som drar 2 liter milen. Det var tider, det! Och då hade man vett att lägga ner de flesta av våra järnvägar.

Så Willkommen, bienvenue, welcome, nach Schweden, en Suède, to Sweden. Glücklich zu sehen,  je suis enchante, Happy to see you!

Matz Lonnedal Risberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan