Annons

Annons

Annons

Svalöv

Insändare
Svalöv - en Norrtäljemodell

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

I en ansträngda ekonomiska situation som kommunen står inför, ställer kommunstyrelsens ordförande i Svalöv frågan om alla partier bifaller att under kommande år frysa politikerarvoden?

Jan Zielinski (S).

Bild: Roger Sunesson

Annons

Annons

Vi Socialdemokrater ställer oss positiva, viktigt att ta ett ekonomiskt helhetsansvar då vi ser att 2023 kommer att bli tufft ekonomiskt.

Till saken hör att Sverigedemokraterna (SD), Moderaterna (M) och Kristdemokraterna (KD) vill införa ett nytt arvode till sig själva för 3 personer med 2 823 i månaden, drygt 102 000 kronor per år.

På en direkt fråga från Socialdemokraterna:

– Om styret går med på att inte införa detta ställer vi upp på att frysa alla politiker arvoden under 2023? Annars inte.

Detta kommer inte ske dundrar Teddy Nilsson det är inte aktuellt att inskränka på styrets nya arvoden.

Teddy Nilsson fäller därmed sitt eget förslag till beslut till förmån för nya arvoden inom styret

Teddy Nilsson fäller därmed sitt eget förslag till beslut till förmån för nya arvoden inom styret. Det är inte att ta ekonomiskt ansvar i en ansträngd ekonomisk situation, det är att sko sig själva.

Samtidigt påtalar kommunfullmäktiges ordförande Ingrid Ekström att oppositionen minsann skall vara glada att styret inte väljer att ta bort alla arvoden för oppositionen, likt man lade som förslag i Norrtälje.

Det vi nu ser är att styret väljer att höja ersättningen inom sig själva, liknande som gjordes i Norrtälje.

Annons

Utöver detta skall även styret utse ordförande i revisionen? Svalövs kommun likt många andra kommuner utses historiskt ordförande i revisionen från minoriteten.

Ur trovärdighetssyn är det en fördel att markera revisorernas oberoende till den politiska majoriteten genom att låta ordföranden i revisionen utses av den politiska minoriteten.

Genom att ta ordföranderollen i revisionen tillskansar man sig drygt 30 000 kronor om året till sig själva.

Jan Zielinski

Socialdemokraterna

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan